перейти на сайт>>

Облік грошових коштів у комерційному банку

ID роботи: 2982
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Організація касової роботи в банках України
1.1. Економічна сутність касових операцій та їхній вплив на фінансовий стан банку
1.2. Порядок виконання банківськими установами касових операцій
1.3. Організаційно-економічна характеристика банку
Розділ 2. Облік грошових коштів у комерційному банку
2.1. Прогнозування та облік касових оборотів банку
2.2. Організація касових операцій
Розділ 3. Методика проведення облікугрошових коштів у комерційних банках
3.1. Облік і документообіг за касовими операціями
3.2. Синтетичний облік касових операцій
3.3. Аналітичний облік касових операцій
Висновки та пропозиції
Список використаної літератури
Додатки



Висновок:

В висновках потрібно відмітити, що коштів банку становлять досить великий обсяг роботи і характеризують одну з головних функцій банку. Більше того, контроль стану ринку операцій з готівкою, що його покладено на банківську систему, є однією із важливих передумов поліпшення економічної ситуації в Україні.
Питання по організації касових розрахунків та організації їх обліку в комерційних банках і на сьогодні є надзвичайно актуальними, а широке застосування безготівкових розрахунків в господарському обороті, а також на рівні міжбанківських розрахунків (електронними платежами) дають змогу скоротити готівковий обіг, а значить здешевіти сам процес його організації.
Функції та великий обсяг операцій, що здійснюються в банках, вимагає від них чіткого дотримання чинного законодавства, нормативно правових актів, інструкцій та положень НБУ. Крім того, діяльність банків специфічна. Вони працюють, перш за все, із залученими коштами, включаючи кошти населення. Тому ця обставина вимагає особливого контролю за діяльністю банків зі сторони держави в особі НБУ, за законністю здійснюваних ними операцій та за їх фінансовим положенням. Такий контроль проводиться шляхом ревізії всіх банківських операцій, причому особливому контролю повинні підлягати касові операції банків. З 1 січня 2005 р. набрала чинності Інструкція № 495, яка визначає порядок відображення в бухгалтерському обліку банками України операцій з готівкою в національній та іноземній валютах під час здійснення касових операцій з приймання та видачі готівки клієнтам, у тому числі із застосуванням платіжних карток, операцій з інкасації готівки, підкріплення банків готівкою національної валюти територіальними управліннями Національного банку, під час передавання готівки між банками, вилучення з обігу сумнівних банкнот (монет) та надсилання їх на дослідження, здійснення валютно-обмінних операцій банку, операцій з ювілейними монетами та банківськими металами в касах банків. Комерційні банки, діючи у відповідності з грошово-кредитною політикою держави, забезпечують рух грошових потоків та швидкість їх обороту, скорочуючи загальну масу, регулюючи кількість готівкових грошей, що знаходяться в обігу. Здійснюючи банківські операції, за умови їх своєчасності та збалансованості, комерційні банки тим самим забезпечують свою стійкість, надійність, доходність, а також стабільність функціонування ринкових відносин. У висновку потрібно відмітити, що у 2008 році в рамках загально-масштабного розвитку Луганський філіал КБ „Приватбанк” досяг абсолютно нового рівня обслуговування клієнтів з використанням банківських платіжних карток. Велика робота була проведена для запровадження ряду нових продуктів та послуг для існуючих та нових клієнтів банку. Все це відобразилося на обсягу готівкових коштів, а саме - збільшення готівкових коштів на підкріплення банкоматів, а видача готівки на заробітну платню зменшилась. Звичайно, банк не буде зупинятись на досягнутому і має намір розширювати набір карткових продуктів та послуг, підвищувати рівень обслуговування клієнтів та розвивати мережу обслуговування клієнтів за допомогою банківських платіжних карток.
Одним із важливих моментів вдосконалення роботи КБ „Приватбанк” по всіх напрямках роботи є розвиток новітніх банківських технологій. Необхідно в найкоротший термі побудувати технологічно єдину інформаційну банківську систему, що дасть змогу перейти до перспективних сфер банківського бізнесу, таких як операції з міжнародними пластиковими картками, тощо. Таким чином, необхідно відзначити, що основними тенденціями у вдосконаленні операцій з коштами є поліпшення взаємодії центральних, комерційних банків і інших структур, що здійснюють комерційні касові операції із значними обсягами готівки, розробка і впровадження нових схем, функціональних і структурних змін, використання сучасного устаткування для обробки грошової готівки і різноманітних систем управління грошовими потоками, а також вивчення потреб клієнтів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: