перейти на сайт>>

Образ Прометея в літературі та критиці

ID роботи: 2129
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ
1. Загальна характеристика образу Прометея
1.1. Образ Прометея
1.2. “Прометей закутий”- найвидатніший твір Есхіла
2. Образ Прометея в літературі та критиці
2.1. Образ Прометея у світовій літературі
2.2. Пpометей - символічний обpаз нескоpеного наpоду (за поемою "Кавказ" Таpаса Шевченка)
Висновок
Література



Висновок:

Міфологічний Прометей - це борець за свободу і захист людей. До образу Прометея зверталися митці багатьох народів різних епох. У давньогрецького поета Есхіла Прометей викрадає вогонь і передає його людям, навчає народ різних ремесел ("Прикутий Прометей"), П. Б. Шеллі у драмі "Визволений Прометей" дав образ борця, який не примирився з Зевсом. Дж. Г. Байрон у вірші "Прометей" висловив віру в торжество гуманізму. У російській літературі до образу Прометея звертався М. Ломоносов. М. Огарьов у вірші "Прометей" закликав до подвигу, висловив віру в силу людського духу. В українській літературі у І. Котляревського в "Енеїді" зустрічаємо травестований образ Прометея.
Минають віки. Одне покоління змінюється іншим. Та вічно триватиме "діалог через століття" людства з Прометеем. Прометеєві розум, сила духу, героїчне служіння людям і мужнє страждання заради їхнього щастя завжди хвилюватимуть прийдешні покоління. У художніх творах наступних епох образ Прометея знаходитиме нове вирішення. Він житиме завжди.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: