перейти на сайт>>

Обстановка місця скоєння злочину

ID роботи: 666
Тип роботи:
Об'єм: 28 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ
1. Поняття обстановки місця скоєння злочину у кримінальному праві
1.1. Теоретичні аспекти дослідження обстановки місця скоєння злочину в юридичній літературі
1.2. Місце скоєння як елемент характеристики злочинів у кримінальному праві
2. Обстановка скоєння злочину як об’єктивна сторона злочину
2.1. Загальна характеристика ознак обстановки скоєння злочину у кримінальному праві
2.2. Безпосередній вплив обстановки на об'єктивну сторону злочину
2.3. Вплив обстановки скоєння злочину на поведінку особи
Висновок
Література



Висновок:

Обстановка скоєння злочину - це відповідні об'єктивні умови, в яких вчиняється злочин.

Обстановка скоєння злочину - це ті об'єктивні умови, при яких відбувається злочин. Обстановка скоєння злочину може зробити безпосередній вплив на наявність суспільної небезпеки діяння і її ступінь.

Термін «обстановка» вельми поширений в повсякденному мовному ужитку. Їм позначаються найрізноманітніші явища. Наприклад, добре відомі вирази типу «обстановка в квартирі», «обстановка в колективі», «міжнародний стан», «криміногенна обстановка» і тому подібне Така частота використання справжнього терміну в плані загального розуміння обстановки здійснення діяння надає можливість укласти, що термін «обстановка», з одного боку, володіє вельми ємним змістовним потенціалом, а з іншої - в реальності може існувати відносно велике число різноманітних видів обстановки.

Слід відмітити, що обстановка скоєння злочину є предметом вивчення не тільки кримінально-правовий, але і інших галузей науки кримінального комплексу - кримінології, кримінального процесу, криміналістики. Тому справедливий висновок, що обстановка володіє рядом неоднорідних властивостей, якостей, які різним чином проявляють себе в процесі здійснення діяння, підмета кримінально-правовій оцінці.

У кримінально-правовій теорії щодо поняття обстановки скоєння злочину сформульовано декілька різних визначень. Вони відрізняються як по ступеню конкретності, так і по ступеню адекватності віддзеркалення визначуваного явища. Під нею іноді розуміються «конкретні і специфічні об'єктивні умови, в яких здійснюється суспільно небезпечне посягання».

В інших випадках вона визначається як «сукупність ознак об'єктивного характеру, які підвищують або знижують суспільну небезпеку злочину», або як одна «з умов, яка використовується злочинцем для досягнення своїх цілей або є таким збігом подій і обставин, які можуть свідчити як про більшу, так і про меншу суспільній небезпеці злочину і злочинця».

Крім того, обстановка розуміється «як сукупність передбачених законом обставин, що є зовнішнім оточенням злочинного діяння і людей, що характеризуються присутністю, або певних подій.

Правильне розуміння об'єктивної сторони злочину, як і злочинного діяння в цілому, можливо лише з урахуванням місця, часу і обстановки його здійснення. Як указувалося вище, ці обставини не є самостійними частинами або елементами об'єктивної сторони злочину, оскільки вони не входять в поняття дії, причинного зв'язку або злочинного наслідку, з яких складається об'єктивна сторона злочинного діяння. Місце і обстановка скоєння злочину є сукупністю конкретних умов, в яких здійснюється злочинна дія (бездіяльність), розвивається об'єктивна сторона і наступає злочинний результат. Ці умови існують об'єктивно, незалежно від волі злочинця, хоча в деяких випадках вони можуть свідомо їм використовуватися і навіть частково створюватися.

Таким чином, обстановка скоєння злочину певною мірою формує і направляє розвиток об'єктивної сторони. Цей вплив необхідно враховувати, по-перше, для з'ясування умов, що сприяли скоєнню злочину і їх подальшого усунення і, по-друге, для оцінки наявності і ступеня (суспільній небезпеці досконалого діяння.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: