перейти на сайт>>

Обстановка місця скоєння злочину

ID роботи: 650
Тип роботи:
Об'єм: 28 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Поняття Обстановки місця скоєння злочину у кримінальному праві
1.1. Теоретичні аспекти дослідження обстановки місця скоєння злочину в юридичній літературі
1.2. Місце скоєння як елемент характеристики злочинів у кримінальному праві
Розділ 2. Хараткеристика процесу огляду Обстановки місця скоєння злочину
2.1. Обстановка споєння злочину як об’єктивна сторона споєння злочину
2.2. Безпосередній вплив обстановки на об'єктивну сторону злочину
2.3. Вплив обстановки скоєння злочину на поведінку особи
Висновок
література



Висновок:

Обстановка скоєння злочину - це відповідні об'єктивні умови, в яких вчиняється злочин.

Обстановка скоєння злочину - це ті об'єктивні умови, при яких відбувається злочин. Обстановка скоєння злочину може зробити безпосередній вплив на наявність суспільної небезпеки діяння і її ступінь.

Термін «обстановка» вельми поширений в повсякденному мовному ужитку. Їм позначаються найрізноманітніші явища. Наприклад, добре відомі вирази типу «обстановка в квартирі», «обстановка в колективі», «міжнародний стан», «криміногенна обстановка» і тому подібне Така частота використання справжнього терміну в плані загального розуміння обстановки здійснення діяння надає можливість укласти, що термін «обстановка», з одного боку, володіє вельми ємним змістовним потенціалом, а з іншої - в реальності може існувати відносно велике число різноманітних видів обстановки.

Слід відмітити, що обстановка скоєння злочину є предметом вивчення не тільки кримінально-правовий, але і інших галузей науки кримінального комплексу - кримінології, кримінального процесу, криміналістики. Тому справедливий висновок, що обстановка володіє рядом неоднорідних властивостей, якостей, які різним чином проявляють себе в процесі здійснення діяння, підмета кримінально-правовій оцінці.

У кримінально-правовій теорії щодо поняття обстановки скоєння злочину сформульовано декілька різних визначень. Вони відрізняються як по ступеню конкретності, так і по ступеню адекватності віддзеркалення визначуваного явища. Під нею іноді розуміються «конкретні і специфічні об'єктивні умови, в яких здійснюється суспільно небезпечне посягання».

В інших випадках вона визначається як «сукупність ознак об'єктивного характеру, які підвищують або знижують суспільну небезпеку злочину», або як одна «з умов, яка використовується злочинцем для досягнення своїх цілей або є таким збігом подій і обставин, які можуть свідчити як про більшу, так і про меншу суспільній небезпеці злочину і злочинця».

Крім того, обстановка розуміється «як сукупність передбачених законом обставин, що є зовнішнім оточенням злочинного діяння і людей, що характеризуються присутністю, або певних подій.

Правильне розуміння об'єктивної сторони злочину, як і злочинного діяння в цілому, можливо лише з урахуванням місця, часу і обстановки його здійснення. Як указувалося вище, ці обставини не є самостійними частинами або елементами об'єктивної сторони злочину, оскільки вони не входять в поняття дії, причинного зв'язку або злочинного наслідку, з яких складається об'єктивна сторона злочинного діяння. Місце і обстановка скоєння злочину є сукупністю конкретних умов, в яких здійснюється злочинна дія (бездіяльність), розвивається об'єктивна сторона і наступає злочинний результат. Ці умови існують об'єктивно, незалежно від волі злочинця, хоча в деяких випадках вони можуть свідомо їм використовуватися і навіть частково створюватися.

Таким чином, обстановка скоєння злочину певною мірою формує і направляє розвиток об'єктивної сторони. Цей вплив необхідно враховувати, по-перше, для з'ясування умов, що сприяли скоєнню злочину і їх подальшого усунення і, по-друге, для оцінки наявності і ступеня (суспільній небезпеці досконалого діяння.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: