перейти на сайт>>

Оподаткування прибутку підприємств

ID роботи: 955
Тип роботи:
Об'єм: 32 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Теоретичні аспекти оподаткування прибутку юридичних осіб
1.1. Економічний зміст прямого оподаткування
1.2. Правове регулювання оподаткування прибутку підприємств
1.3. Механізм справляння податку на прибуток підприємств
Розділ 2. Організація оподаткування прибутку підприємств
2.1. Формування валових доходів і валових витрат
2.2. Визначення об’єкту оподаткування і суми податку
2.3. Контроль в процесі оподаткування
Висновок
Список літератури



Висновок:

Прибуткові податки тісно пов'язані з оздоровленням фінансово-кредитних відносин, забезпеченням дохідних частин бюджетів різних рівнів. Водночас вони не повинні зводити нанівець зацікавленість підприємств і населення в економічній активності. Цим і визначається зміст і основні напрямки удосконалення системи прибуткового оподатковування в Україні.

Таким чином, можна сказати, що в ринковій економіці необхідною умовою виробництва товарів i послуг є отримання прибутку, обсяг якого залежить від величини витрат виробництва, а також від суми виплачених податків, тому що сплачені податки в кінцевому підсумку — це ні що інше, як витрати коштів підприємства. Отже, всі податки розглядаються як один з негативних зовнішніх факторів, які призводять до зменшення доходів підприємства, тому більшість підприємств у різний спосіб прагне уникати податкового тиску. Платники податків уникають сплати податків з таких причин: з одного боку, критичний фінансово-економічний стан підприємства може призвести до того, що виконання будь-якого зобов’язання, зокрема й зі сплати податків, може ліквідувати його як суб’єкт оподаткування, а з іншого — економічні санкції за несплату податків нижчі за суми податку. Аналіз, оцінка та прогноз стану підприємств на перспективу дозволяє зробити висновок, що податкове планування та зменшення податкових платежів мають сенс, якщо:

— очікується приріст сумарного комерційного прибутку;

— прогнозується поліпшення загального фінансового стану;

— чистий прибуток використовується на цілі, що підлягають пільговому оподаткуванню i також забезпечують зростання балансового прибутку в наступні періоди.

Невиконання цих умов призведе до зменшення рівня прибутку, що залишається в розпорядженні підприємств, у результаті чого знизиться його інвестиційна привабливість, зросте падіння виробництва i, відповідно, зменшаться відрахування до бюджету.

Таким чином, підприємства мають великі можливості зменшення своїх податкових зобов’язань, але податкова політика кожного з них повинна базуватися на вимогах економічної доцільності. Якщо цим питанням не приділятиметься належна увага, то негативні наслідки можуть перекрити всі переваги зменшення оподаткування. Разом з тим необхідно зазначити, що кризовий стан підприємств свідчить про необхідність реформування податкової системи України. Тому вивчення зарубіжного досвіду могло б дати певні позитивні результати в цьому напрямі. Це питання особливо актуальне сьогодні, коли на розгляді у Верховній Раді України перебуває проект Податкового кодексу.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: