перейти на сайт>>

Оптичний та голографічний документ: основні види та особливості

ID роботи: 2248
Тип роботи:
Об'єм: 26 стор.
Вартiсть: 100 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Історично – теоретичний аналіз проблеми досліджень
1.1. Поняття «документ», «оптичний «документ», «голографічний документ»
1.2. Різновиди оптичних та голографічних документів
1.3. Особливості зберігання та використання оптичних і голографічних документів
1.4. Перспективи розвитку оптичних і голографічних документів
Висновки
СПИСОК використаних джерел



Висновок:

Таким чином, у дослідженні всебічно розкриті сутність, ознаки, властивості, структура і класифікація оптичних та голографічних документів за загальними і специфічними ознаками.

До оптичних документів відносяться оптичні диски та відео-диски: компакт - диск, CD-ROM, DVD-диски, rewriteable CD, інші. Найбільш перспективним носієм являється оптичний диск, на який інформація записується та зчитується за допомогою сфокусованого лазерного променя. При цьому формуються мікроскопічні заглиблення або ямки (піти), що утворюють в сукупності спіральні або кільцеві доріжки з записом звуку (оптичні аудіо-диски), зображенням (оптичні відео-диски) або будь-яким текстом. Щільність запису більш 108 біт/см2.

Голограма - документ, що містить зображення, запис та відтворення якого проводиться оптичним способом за допомогою лазерного променя без використання лінз.

З наведених вище характеристик кожного нового штучного носія інформації, можна зробити висновок, що перспективними в майбутньому будуть оптичні диски із записом найрізноманітніших видів інформації, що дозволять створювати нові і нові бази даних інформації для:

швидкого доступу до них (як до вітчизняних, так і до зарубіжних баз даних);

автоматизацію та обробку даних;

швидкого та зручного пошуку потрібного документа;

полегшення відтворення та передачі інформації у часі та просторі;

прискорить донесення нової інформації до реципієнта;

тривалого та надійного зберігання документів.

Особливо важливий розвиток баз даних в інформаційних центрах, таких як, універсальні та спеціалізовані бібліотеки, архіви, музеї. Носії на основі нових матеріальних носіїв дозволять збільшити об’єми використання та зберігання документів.

Для всіх цих видів загальним є єдність інформації і матеріального носія, призначення для використання в соціальній документно-комунікаційній системі з метою передачі, збереження і використання семантичної (логічно зв'язкової) інформації, дискретно зафіксованої на матеріальному носії, що здатний до переміщення в часі й у просторі.

Найбільш широко в своїй роботі "Документознавство" розкрила та охарактеризувала документи на новітніх носіях інформації Кушнаренко Н.Н.

Перспективи розвитку документознавства пов'язані з його перетворенням у більш цілісну систему. Домінуючою тенденцією такого роду стає розширення видового складу документів, посилення вимог до матеріалу носія, знаковій системі, способам запису і відтворення інформації, повноті й оперативності функціонування документної комунікації в суспільстві.

Майбутній розвиток документа пов'язаний з комп'ютеризацією документно-комунікаційної системи, при цьому традиційні види документів збережуться в інформаційному суспільстві поряд з розвитком нетрадиційних носіїв інформації, збагачуючи і доповнюючи один одного.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: