перейти на сайт>>

Органи внутрішніх справ у системі забезпечення фінансової безпеки держави

ID роботи: 6832
Тип роботи:
Об'єм: 31 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

1. Поняття та сутність фінансової безпеки України

2.  Органи внутрішніх справ як суб’єкт правового механізму забезпечення фінансової  безпеки держави

3. Місце та роль ОВС  в системі суб’єктів забезпечення економічної безпеки України

4. Основні напрями діяльності органів внутрішніх справ щодо забезпечення фінансової безпеки

Висновок

Список використаних джерел



Висновок:

Таким чином, під фінансовою безпекою слід розуміти захищеність фінансових інтересів на всіх рівнях фінансових відносин; певний рівень незалежності, стабільності й стійкості фінансової системи країни в умовах впливу на неї зовнішніх і внутрішніх дестабілізуючих факторів, що складають загрозу фінансовій безпеці; здатність фінансової системи держави забезпечити ефективне функціонування національної економічної системи та стале економічне зростання.

Фінансова безпека держави – основна умова його здатності здійснювати самостійну фінансово-економічну політику відповідності до своїх національних інтересів. У загальному і цілому, на нашу думку, фінансова безпека держави полягає в здатності його органів: забезпечувати стійкість економічного розвитку держави; забезпечувати стійкість платіжно-розрахункової системи та основних фінансово-економічних параметрів; нейтралізовувати вплив світових фінансових криз і навмисних дій світових структур на національну, економічну та соціально-політичну систему; запобігати великомасштабній втечі капіталу за кордон, запобігати конфліктам між владою різних рівнів з приводу розподілу і використання ресурсів національної бюджетної системи; найбільш оптимально для економіки країни залучати та використовувати кошти іноземних запозичень; запобігати злочинам та адміністративним правопорушенням у фінансових правовідносинах (у тому числі легалізації відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом).

Забезпечення фінансової безпеки, з одного боку, залежить від взаємозв’язку її складових, з іншого – від економічної безпеки, складовою якої вона є. Її дезорганізація, створює загрозу економічній безпеці України та призводить до негативних наслідків.

На сьогоднішній день економічні правопорушення набули інтелектуального характеру. Вчиняють ці порушення, як правило, особи добре підготовлені в юридичному, економічному та організаційному планах, які мають знання комп’ютерної техніки та технології, володіють декількома мовами. Тому боротися з ними повинна надійна система правоохоронних органів та спецслужб, які, крім юридичних, мають спеціальні пізнання у галузі фінансів, ціноутворення, кредитування, бухгалтерського та податкового обліку і, особливо, організації дієвого фінансово-господарського контролю.

Органи внутрішніх справ у системі правоохоронних органів володіють найбільш значною компетенцією щодо забезпечення фінансової безпеки України, здійснюючи протидію злочинам та адміністративним правопорушенням в галузі фінансів. Органи внутрішніх справ здійснюють виявлення, розкриття і розслідування по більшості складів злочинів у сфері фінансів, передбачених Кримінальним кодексом України, а також по ряду складів адміністративних правопорушень в сфері фінансів, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Аналіз положень законодавчих актів України дозволив виділити такі функції органів внутрішніх справ у сфері забезпечення економічної безпеки України: адміністративну; профілактичну; оперативно-розшукову; кримінально-процесуальну; виконавчу; охоронну.

Резерви  підвищення ефективності протидії правопорушенням в галузі фінансів зосереджені в удосконаленні механізму координації діяльності всіх державних органів в цьому напрямі. З цією метою доцільно закріпити порядок взаємодії органів внутрішніх справ з іншими державними органами у сфері забезпечення фінансової безпеки країни.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: