перейти на сайт>>

Організація заходів з підвищення ефективності діяльності ПрАТ АФ «Вербівське»

ID роботи: 9974
Тип роботи:
Об'єм: 112 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1 Характеристика теоретичних підходів до підвищення ефективності діяльності підприємства

1.1 Поняття підвищення ефективності

1.2 Методичні підходи до оцінювання підвищення ефективності підприємства

1.3 Механізм управління ефективністю діяльності підприємства

Висновки до розділу 1

РОЗДІЛ 2 Оцінювання ефективності діяльності ПрАТ АФ «Вербівське»

2.1. Загальна характеристика діяльності ПрАТ АФ «Вербівське»

2.2. Аналіз економічної ефективності функціонування ПрАТ АФ «Вербівське»

2.3. Аналіз ефективності діяльності  ПрАТ АФ «Вербівське»

Висновки до розділу  2

РОЗДІІЛ 3 Пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності ПрАТ АФ «Вербівське»

3.1. Механізм управління ефективністю діяльності  ПрАТ АФ «Вербівське»

3.2. Характеристика факторів підвищення ефективності діяльності ПрАТ АФ «Вербівське»

3.3. Визначення економічної ефективності розроблених пропозицій

Висновки до розділу 3

РОЗДІЛ 4 Охорона праці  та навколишнього середовища

4.1. Загальні питання охорони праці

4.2. Небезпечні та шкідливі чинники випромінювання комп’ютера

4.3. Виробнича санітарія

4.3.1. Шкідливі речовини

4.3.2. Параметри мікроклімату

4.3.3. Вентиляція та опалення

4.3.4. Освітлення

4.3.5. Шум

4.4. Електробезпека

4.5. Пожежна безпека

4.6. Охорона навколишнього середовища

ВИСНОВОК

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

Додатки

 



Висновок:

Отже, у процесі написання роботи була досягнута її мета, а саме розглянуто теоретичні та практичні аспекти оцінки ефективності діяльності сучасного підприємства та вирішені завдання дослідження.

Зазначається, що комерційний успіх будь-якого підприємства залежить від того наскільки обґрунтована його стратегія розвитку та об’єктивна оцінка його ефективності. Ефективність функціонування підприємств можливо уявити як багатостороннє комплексне поняття, яке відображає процеси вдосконалення у всіх елементах підприємства під впливом багатьох внутрішніх і зовнішніх факторів, спрямованих на прийняття стратегічних напрямків, які визначаються кінцевою метою діяльності підприємства.

Підприємство вважається ефективним, якщо воно досягло поставленої перед собою мети, а точніше, якщо його діяльність була результативною. Отже, як термін, що характеризує його успіх в умовах ринку, слід розглядати таку категорію як результат.

Проаналізовано методичні підходи до оцінювання ефективності діяльності підприємства. Ефективність сучасного підприємства досліджується методами економічного аналізу. Вона розглядається як рівень якості бізнесу, суб’єктивно оцінюється різними його учасниками на основі інтерпретації доступного обсягу фінансової та нефінансової інформації.

Проте в даний час не існує єдиного узагальнюючого показника, який визначає ефективність її функціонування. Багато авторів приймають точку зору, згідно якої ефективність діяльності організацій повинна відображатися системою показників, але загальновизнаної форми вираження ефективності поки немає.

Охарактеризовано механізм управління ефективністю діяльності підприємства, основними завданнями якого є отримання максимально можливого розміру прибутку, який відповідає виробничому потенціалу підприємства та розробка комплексної політики управління результативністю виробничої діяльності підприємства. Було з’ясовано, що ефективність організаційних формувань у загальній системі визначається, з одного боку, межею виробничих можливостей суспільства, а з іншого – межею виробничих можливостей функціонуючих структур, що зумовлено обмеженістю ресурсів на всіх рівнях народного господарства.

Об’єктом дослідження є ПрАТ АФ «Вербівське», основним видом діяльності якого є вирощування зернових культур та  виробництво м’яса, молока.

Як показав аналіз діяльності ПрАТ АФ «Вербівське»  дане підприємство успішно працює на ринку, воно є конкурентним, а також в даному періоді  воно  поліпшило  свої  фінансові  результати.

ПрАТ АФ «Вербівське» працює на перспективу, правильно планує свою стратегію та тактику, намагається іти в ногу з прогресивними методами торгівлі – і це їм вдається.

Аналіз прибутку показав, що основне джерело його формування на ПрАТ АФ «Вербівське»  – прибуток від реалізації продукції. Він є кінцевим результатом діяльності підприємства не лише у сфері виробництва, а й у сфері обігу. Це є віддзеркаленням того, що підприємство не займається позареалізаційною діяльністю, а саме, не має пайової участі в інших підприємствах, не має цінних паперів, не є  орендодавцем  основних  фондів  і  т.п.

 За період аналізу діяльності ПрАТ АФ «Вербівське» спостерігається збільшення доходу (виручки) від реалізації продукції на 117,43 %, промисловий персонал збільшився на 58,67 %, продуктивність праці зросла на 37,04 %.

На підприємстві велика увага приділяється внутрішнім факторам впливу на фінансово-господарську діяльність та зокрема на величину отримання прибутку. Аналізуючи та вивчаючи вплив кожного фактора, робляться відповідні висновки та приймаються радикальні міри по покращенню роботи.

 Динаміка основних показників діяльності підприємства виявляє як позитивні тенденції збільшення чистого доходу, виробітку працюючих, так і негативні – наявність збитку в аналізуємих роках, зростання собівартості і повних витрат, негативне значення рентабельності  і значні витрати на 1 грн. чистого доходу.

Аналіз структури балансу і його ліквідності показав, що найбільш ліквідних активів недостатньо для погашення термінових зобов’язань, короткострокових активів не вистачає для покриття короткострокових зобов’язань, що дозволяє характеризувати структуру балансу як нестійку.

З метою покращення фінансового стану ПрАТ АФ «Вербівське» та технічного оновлення  підприємства пропонується впровадити в виробництво новий напрямок діяльності – виробництво соняшникової олії. Загальна сума капіталовкладень по впровадженню цього напрямку діяльності становить 1752734,5 грн. При цьому річний обсяг виробництва становитиме 1420,4 тонн готової продукції, для фінансування проекту підприємство може взяти кредит в на 1 років під 22%, основну суму якого буде погашати рівними частинами.

За результатами аналізу з метою покращення фінансового стану ПрАТ АФ «Вербівське» рекомендовано:

зменшення поточних зобов’язань;

зменшення поточних боргів в структурі джерел фінансування необоротних активів;

збільшення довгострокових джерел фінансування;

збільшення нерозподіленого прибутку;

збільшення власних коштів в обороті;

реструктуризація дебіторської заборгованості;

збільшення чистого прибутку та зменшення частки його споживання;

збільшення власних коштів в обороті підприємства.

Як показують теоретичні дослідження й дані практики, об’єктивна необхідність врахування дійсного фінансового стану при прийнятті перспективних управлінських рішень дозволяє досягти забезпечення сумісності стратегії з можливостями підприємства, оптимального співвідношення ресурсів, виявлення ступеня ризику.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: