перейти на сайт>>

Організація обліково-аналітичного забезпечення руху грошових коштів в управління діяльністю підприємства

ID роботи: 7515
Тип роботи:
Об'єм: 76 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. Організація обліку на підприємстві. бухгалтерський та фінансовий облік руху грошових коштів

1.1. Організація обліку на підприємстві

1.2. Наукові дослідження вітчизняних та зарубіжних вчених щодо організації обліково-аналітичного забезпечення руху грошових коштів

1.3. Бухгалтерський ((фінансовий, управлінський і при необхідності/ то псяютковшї три необхідності)) облік руху грошових коштів

1.4. Бухгалтерський облік руху грошових коштів в середовищі інформаційних систем і технологій

1.5. Відображення в фінансовій, податковій та статистичній звітності інформації щодо руху грошових коштів

1.6. Висновки і пропозиції за розділом

Розділ II. Економічний аналіз діяльності підприємства та руху грошових коштів

2.1. Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства

2.2. Аналіз фінансового стану підприємства

2.3. Теоретичні основи та практичний економічний аналіз руху грошових коштів

2.4. Економічний аналіз руху грошових коштів

2.5. Висновки і пропозиції за розділом

Розділ ІІІ. Внутрішній і зовнішній аудит руху грошових коштів, державний контроль за дотримання чинного законодавства України

3.1. Теоретичні основи, практичний внутрішній та зовнішній аудит руху грошових коштів

3.2. Внутрішній та зовнішній аудит руху грошових коштів, виконаний в середовищі інформаційних систем і технологій

3.3. Державний контроль, ревізія та відповідальність за недотримання чинного законодавства України у процесі руху грошових коштів

3.4. Загальні висновки за розділом

Загальні висновки і пропозиції

Використана література

Додатки



Висновок:

Грошові кошти займають важливе місце в житті людей і економіці підприємств. Всі економічні взаємовідносини підприємств, які виникають в результаті здійснення ними господарської діяльності, виражаються в грошовій оцінці, здійснюються за допомогою грошей і, у відповідності до чинного законодавства, регламентуються правовими актами.

Для здійснення прибуткової виробничої діяльності кожне підприємство повинно мати необхідні оборотні кошти, які перебувають у безперервному кругообігу.

Об’єктом дослідження виступає ТОВ «Скайдек», яке спеціалізується на виробництві поліграфічної продукції.

У першому розділі було проведено дослідження особливостей організації фінансового обліку руху грошових коштів на досліджуваному підприємстві. У ТОВ «Скайдек» застосовують журнально-ордерну форму обліку. Готівковий обіг коштів на підприємстві регламентується відповідними законодавчими та нормативними актами.

Підприємство зобов’язане зберігати належні йому грошові кошти в установі банку. У касі ТОВ «Скайдек» готівка зберігається лише в межах встановленого ліміту готівкових коштів, який дорівнює 10000 гривень. ТОВ «Скайдек» зберігає свої кошти та користується послугами, які надає АППБ «Аваль».

Для перебудови господарського механізму необхідні суттєві зміни у системі бухгалтерської інформації. Облік грошових коштів на підприємствах різних форм власності має виконувати поставлені перед ними завдання. Основним з них є своєчасне і достовірне документальне відображення проведених грошових операцій, контроль за рухом коштів, дотримання касової і розрахункової дисципліни.

Облік надходження коштів у касу ТОВ «Скайдек» оформляється такими документами, як Прибутковий касовий ордер, який реєструється в Журналі реєстрації прибуткових і видаткових касових ордерів, з якого дані переносяться в Касову книгу. Але заповнення цих документів має ряд недоліків.

Для більш оперативного одержання інформації про надходження гро­шових коштів від реалізації продукції ми пропонуємо вести в господарстві та­кий документ як «Зведена відомість руху грошових коштів по дебету 301 рахун­ка». Це запровадження дасть нам змогу отримати загальну інформацію за місяць про кількість проданої продукції, наданих послуг і на яку суму.

Тобто, цей документ надає зведену інформацію про надходження коштів за звітний місяць. Також, ми пропонуємо, удосконалити Видатковий касовий ордер, який було б доцільно об’єднати із Заявкою на видачу готівки. Це нововведення значною мірою дозволить зекономити час.

Необхідно було б удосконалити і Касову книгу, головним недоліком при традиційному веденні якої є те, що в ній немає накопичення операцій по кореспондуючим рахункам. Адже інколи кореспонденція одного і того ж рахунка повторюється кілька разів і пізніше для того, щоб ці дані із Звіту касира записати в регістри бухгалтерського обліку ці суми необхідно згрупувати, а на це затрачається багато часу.

Другий розділ присвячено аналізу діяльності ТОВ «Скайдек», і, зокрема, аналізу ефективності управління рухом грошових коштів.

Аналізуючи надходження грошових коштів у товаристві слід відмітити, що вони надходять в основному від реалізації продукції.

Витрачання іде в основному на проведення розрахунків з постачальниками за придбані у них ТМЦ (від 40 до 50 %). Для покращення організації отримання та витрачання фінансів підприємства слід проводити аудиторські перевірки.

На основі всього вищезгаданого можна зробити висновок, що на ТОВ «Скайдек»  дійсно здійснюється управління грошовими потоками, хоча і не в повній мірі. Так грошові потоки підприємства не плануються, в достатній мірі не контролюються, а їх структура не є оптимальною. Тому у подальшому керівництву підприємства рекомендується більше уваги приділяти питанням планування та прогнозування вхідних і вихідних грошових потоків.

У третьому розділі було досліджено організацію аудиту та внутрішнього контрою грошових потоків на ТОВ «Скайдек».

Аудит грошових коштів є актуальним при проведенні операційних перевірок, якщо власник відокремлений від керівництва підприємством і його цікавить не тільки відповідність бухгалтерського обліку існуючим вимогам, законність і обґрунтованість витрат безготівкових коштів, чи порушення у обігу готівки, які можуть стати причиною застосування фінансових санкцій, аудитор виявляє факти шахрайства. Аудитор при виявленні фактів шахрайства і порушень зобов’язаний повідомляти власника і керівника, яким належить право прийняття рішень за результатами перевірки.

 

Для поліпшення роботи, викриття можливих випадків порушень за дани­ми первинної бухгалтерської документації та забезпечення повноти вивчення касових операцій доцільно застосовувати спеціальну відомість аудитора щодо контролю зберігання готівки. Документ як предмет аудиту є засобом обґрунто­ваності бухгалтерських записів і підтвердження достовірності здійснених фі­нансово-господарських операцій.

На нашу думку, запровадження в практику ТОВ «Скайдек» вказаних пропозицій щодо удосконалення обліку грошових коштів сприятимуть покращенню контрольно-аналітичних функцій бухгалтерського обліку.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: