перейти на сайт>>

Особливості матеріального стимулюваня праці на сучасному державному підприємстві (Оболонської РДА)

ID роботи: 10153
Тип роботи: Дипломная
Об'єм: 127 стор.
Вартiсть: 300 грн.


Змiст:

Вступ

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ МАТЕРІАЛЬНОГО СТИМУЛЮВАННЯ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ТА УСТАНОВАХ

1.1. Сутність та значення стимулювання праці на підприємстві.

1.2. Теоретичні підходи до матеріального стимулювання праці

1.3. Теоретико-методичні підходи до удосконалення матеріального стимулювання праці в установі

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ МАТЕРІАЛЬНОГО СТИМУЛЮВАННЯ ПРАЦІ Оболонської РДА

2.1. Характеристика системи управління персоналом Оболонської РДА

2.2. Характеристика системи мотивації  праці персоналу Оболонської РДА

2.3. Оцінювання ефективності мотивації трудової діяльності персоналу Оболонської РДА

РОЗДІЛ 3. РОЗРОБЛЕННЯ ПРОПОЗИЦІЙ ТА ЗАХОДІВ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ МАТЕРІАЛЬНОГО СТИМУЛЮВАННЯ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ТА УСТАНОВАХ

3.1. Шляхи вдосконалення матеріального стимулювання праці в Оболонській РДА

3.2. Визначення  матеріальних стимулів для працівників  Оболонської РДА  з урахуванням показників результативності

3.3. Впровадження ефективної  системи оцінки працівників Оболонської РДА та її зв’язок з системою оплати праці та преміювання державних службовців

Висновоки та пропозиції

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

Таким чином, у першому розділі дипломної роботи розглянуто теоретичні основи матеріального стимулювання праці на підприємствах та установах

У літературі є багато визначень мотивації, однак всі вони визначають процес, що відбувається всередині людини і спонукає до дії, змушуючи її поводитися в якійсь конкретній ситуації певним чином. Поведінка ж особистості, як правило, спрямовується її найбільш сильною в даний момент потребою, яку вона прагне задовольнити, активізуючи при цьому всю свою енергію і можливості.

Під мотивацією розуміють сили, що існують усередині і поза людиною, що збуджують у ній ентузіазм і завзятість при виконанні визначених дій. Мотивація державних службовців впливає на їхню продуктивність і спрямованість на досягнення організаційних цілей.

Мотивація є тією рушійною силою, яка базується на задоволенні певних потреб, примушує діяти з максимальним зусиллям для досягнення певних цілей.

Мотивація трудової діяльності не може бути дієвою без застосування сучасних форм і методів матеріального стимулювання персоналу.

Стимулювання повинно відповідати потребам, інтересам і здібностям державного службовця. Мотивація – це процес свідомого вибору державним службовцем того чи іншого типу поведінки, що визначається комплексним впливом зовнішніх (стимули) і внутрішніх (мотиви) чинників.

У другому розділі проведений аналіз мотивації праці Оболонської РДА.

Однією з найважливіших форм мотивації в Оболонській РДА є матеріальне стимулювання праці, яке являє собою процес формування і використання систем матеріальних стимулів праці та розподілу заробітної плати відповідно до дії закону розподілу за кількістю і якістю праці.

Система матеріальних стимулів праці складається з різноманітних спонукальних мотивів, які доповнюють один одного і пов’язані єдиним процесом створення матеріальної зацікавленості у здійсненні трудової діяльності.

Незважаючи на недоліки в системі матеріального стимулювання, преміювання в Оболонській РДА є дієвим і необхідним, адже воно передбачає забезпечення стимулювання працівників з метою покращення якості виконуваних робіт і підвищення виконавчої дисципліни, розвитку творчої активності.

Сучасний рівень заробітної плати у державній службі сприяє штучному зниженню вартості людського капіталу, що негативно впливає на мотивацію до праці, а отже, й на якість виконання службових завдань.

Сучасний стан системи та рівня оплати праці державних службовців, особливо найнижчих категорій, зумовлює нагальну потребу в її вдосконаленні та приведенні у відповідність до світових стандартів, враховуючи специфіку формування ринкових механізмів в Україні.

Третій розділ присвячено розробці напрямків  удосконалення  системи мотивації та стимулювання трудової діяльності персоналу Оболонської РДА.

З метою удосконалення матеріального стимулювання праці в Оболонській РДА  рекомендується розробка система матеріальних стимулів з урахуванням показників результативності.

Зміна систем оплати праці і стимулювання повинні відбуватися поступово з включенням в такі системи індикаторів результативності та відображати як ефективність діяльності органу влади в цілому, так і результативність діяльності окремих співробітників. Досягнення показників соціальної ефективності Оболонської РДА  залежить від професіоналізму та результативності індивідуальної діяльності державних службовців. Чинниками результативності індивідуальної діяльності державних службовців в якійсь мірі є компетенції співробітника, що включають посадову, професійну, соціальну, а також особисті якості і здібності; професійні знання і навички; спеціальні знання та досвід.

При визначенні показників ефективності та результативності професійної службової діяльності відповідальних осіб необхідно, щоб вони, з одного боку, були пов’язані з показниками ефективності і результативності діяльності Оболонської РДА, а з іншого боку, максимально відображали ступінь внеску конкретної особи, у досягнення кінцевих результатів, визначених цілей та завдань. У зв’язку з цим рекомендується ув’язати оцінку ефективності діяльності державних службовців з результатами щомісячної атестації. Як показало проведене дослідження, атестація персоналу в досліджуваній організації сьогодні є могутнім інструментом кадрової політики. Метою атестування є вдосконалення діяльності працівників Оболонської РДА, підвищення ефективності їх роботи та підтвердження професійного рівня.

Отже, вище викладені  пропозиції можуть суттєво посилити організуючу та стимулюючу  функції заробітної плати державних службовців, що забезпечить тим самим, окрім підвищення ефективності функціонування, конкурентоспроможність державної служби на національному ринку праці. Водночас питання конкурентоспроможності державної служби на ринку праці потребують подальших більш докладних досліджень.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: