перейти на сайт>>

Особливості тактичної підготовки в футболі

ID роботи: 6460
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Особливості тактичної підготовки футболістів

1.1 Загальні відомості про техніко-тактичну підготовленість футболістів

1.2. Тактика нападу

2.2. Тактика захисту

Розділ 2. Напрямки підвищення техніко-тактичної підготовленості футболістів та їх відображення у тактичній побудові гри провідних європейських футбольних клубів

2.1 Моделювання процесу техніко-тактичної підготовки футболістів

2.2 Особливості тактичної побудови гри провідних європейських футбольних клубів

Висновок

Список використаних джерел



Висновок:

Тактика гри у футбол реалізується в індивідуальних, групових і командних діях у нападі і захисті. Тактичні завдання, що стоять перед командою, вирішуються з урахуванням особливостей ведення гри суперником, стану поля, кліматичних умов.

Організованість у діях команди багато в чому залежить від чіткого розподілу функцій між футболістами.

Технічна підготовленість футболістів характеризується ступенем засвоєння спортсменів системи рухів, характерних для цього виду спорту, за допомогою яких і забезпечується досягнення високих результатів. Успішні та ефективні дії футболістів в умовах ігрових ситуацій, які миттєво змінюються, можливі лише за умов, якщо спортсмени володіють усім багатством різноманітних технічних прийомів і способів, уміють швидко й точно виконувати їх. Високі спортивні результати можна демонструвати лише на основі всебічної технічної підготовленості спортсменів. Для цього необхідно:

володіти всіма сучасними технічними прийомами й уміти виконувати їх найефективнішими способами;

уміти використовувати арсенал технічних прийомів і способів у різних ігрових ситуаціях за умови активної протидії суперника;

виконувати технічні прийоми стабільно ефективно, незважаючи на будь-які несприятливі умови;

досконало володіти комплексом прийомів, якими в грі доводиться користатися значно частіше, у зв’язку із виконанням визначених функцій у команді (ігрове амплуа).

При виборі ефективної тактики на гру необхідно враховувати низку факторів, головними серед яких є - можливості власної команди (антропо­метричні показники гравців, збалансованість команди, універсалізація гравців, рівень фізичної та технічної підготовленості, тощо), можливості команди суперни­ка (особливості антропометрії суперників, стиль гри який проповідує команда суперник, рівень технічної та фізичної підготовленості, тощо) та від того де від­бувається матч (на своєму або на чужому полі).

В сучасному футболі, коли рівень майстерності гравців практично однаковий вирішальну роль в під­сумковому результаті гри відіграє саме вдало підібра­на тактична побудова та система розташування грав­ців на футбольному полі.

Отже, метою техніко-тактичної підготовки, виходячи із всього сказаного вище, є навчання футболістів раціональному вирішенню тактичних завдань, які виникають у процесі гри. Здійснення цієї мети досягається за допомогою реалізації спеціальних вправ техніко-тактичного характеру, які визначають ефективність вирішення даних завдань.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: