перейти на сайт>>

Планування фонду оплати праці на промисловому підприємстві

ID роботи: 3072
Тип роботи:
Об'єм: 39 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ
1. Організаційно-економічна характеристика ВАТ „Електроапарат”
2. Сутність заробітної плати, поняття, види, функції
3. Аналіз фонду оплати праці
4. Планування фонду оплати праці
4.1. Мета та методи розрахунку оплати праці на ВАТ «Електроапарат»
4.2. Планування фонду оплати праці на ВАТ «Електроапарат»
Висновки
Список використаних джерел
Додатки



Висновок:

Планування заробітної плати включає планування фонду заробітної плати і середньої заробітної плати.
Плановий фонд заробітної плати — це вся сума коштів, що виділяється для оплати праці працівників у запланованому періоді.
Розрізняють планування фонду заробітної плати за нормативами і детальне планування фонду заробітної плати за елементами його структури.
За нормативного планування для визначення розміру розрахункової величини фонду оплати праці може застосовуватися базовий фонд оплати, що склався у попередньому періоді (році) з урахуванням фактичних фінансових можливостей та нормативу його приросту. Згідно із Законом “Про оплату праці” в Україні в галузевих угодах мали визначатися умови зростання фондів оплати праці. Умовами зростання фондів оплати праці на галузевому рівні можуть бути:
 зростання обсягів виробництва;
 зростання продуктивності праці;
 зниження витрат на одну гривню собівартості продукції тощо.
Норматив приросту цього фонду не може бути більшим одного відсотка за кожен відсоток зростання обсягів виробництва, продуктивності праці або зниження витрат на 1 гривню продукції тощо.
На рівні підприємства під час укладання колективного договору визначається механізм формування і регулювання фонду оплати.
Регулювання розмірів фонду оплати праці на підприємстві може здійснюватися шляхом установлення:
 нормативного співвідношення темпів приросту середньої заробітної плати та продуктивності праці;
 нормативного співвідношення темпів приросту фонду оплати праці і обсягів продукції, робіт, послуг.
Розміри коштів на оплату праці визначаються на основі нормативів приросту за кожну одиницю показника, прийнятого для оцінки діяльності підприємства, або за нормативом на одиницю продукції у натуральному виразі. Приріст фонду оплати праці доцільно ув'язувати не тільки з показниками, які характеризують обсяги виробництва, а й з основними якісними показниками, зростанням продуктивності праці, зниженням витрат на одну гривню продукції.
Систему оплати праці на ВАТ „Електроапарат” потрібно перетворити на систему заохочення якості і продуктивності. Використовувати принцип пайової участі працівників в доходах підприємства, що матеріально зацікавить трудящих. Система матеріальної зацікавленості повинна шикуватися як система інвестування в якість робочої сили. Такі інвестиції не обмежуються заробітною платнею, основне їх джерело - кінцевий дохід. З цією метою фонд оплати праці необхідно формувати з урахуванням коефіцієнта зростання ефективності роботи підприємства.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: