перейти на сайт>>

Пляжний туризм та географія морських курортів Одеської області

ID роботи: 9840
Тип роботи:
Об'єм: 34 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. Науково – теоретичні основи дослідження пляжного туризму

1.1. Теоретичні засади вивчення пляжного туризму

1.2. Аналіз основних наукових праць з проблеми дослідження пляжного туризму

Розділ ІІ. Аналіз сучасного стану туристичної сфери Одеської області

2.1 Оцінка туристично-рекреаційного потенціалу Одеської області

2.2Сучасний стан туристичної галузі в Одеській області

Розділ ІІІ. Перспективи розвитку туристичної сфери Одеської області

3.1 Перспективні центри розвитку пляжного туризму в Одеській області

3.2 Пропозиції заходів щодо розвитку туристичної галузі Одеської області

Висновки та пропозиції

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

Пляжний відпочинок завжди має масу незаперечних переваг і носить сезонний характер. 

Одеський регіон має великий потенціал у подальшому розвитку. Цьому сприяла низка факторів: географічне положення відносно основних споживачів послуг, а також наявність туристських ресурсів. Одеський регіон ще не достатньо розвинений, оскільки його географічне положення є віддаленим від основних споживачів послуг розвинених країн. Однак розвиток авіатранспорту та зниження цін на транспорт, дешевизна туристських послуг у країнах регіону, унікальність ресурсів сприяють розвитку купально-пляжного туризму в Одеському регіоні.

Головна особливість географічного положення Одеського регіону – це його приморське й прикордонне положення, що забезпечує широкі можливості для відпочинку та туризму, міжнародної співпраці, виходу до світових туристичних потоків і залучення іноземних туристів до України та Одеського регіону. Широкий вихід до Азово-Чорноморського басейну, до магістральних річкових шляхів Дунаю, Дністра, Дніпра, Дону визначає значні переваги для організації туристичних маршрутів.

Одеський регіон має значний рекреаційний потенціал, представлений природно-бальнеологічними ресурсами, історико-культурними та історико-етнографічними пам’ятками, природно-заповідними територіями.

До природних лікувальних ресурсів Одеського регіону відносяться клімат, мінеральні води, лікувальні грязі і ропа лиманів, морське узбережжя, пляжі і морська вода. Поєднання морського і степового клімату, велика кількість сонячних днів, морські пляжі – все це щорік залучає до Одеського регіону відпочиваючих.

 

 

Вивчаючи пляжне господарство курортного міста на при­кладі м. Одеси, нами визначено, що відбува­ється поступова сегментація пляжів відповідно до категорії споживачів. Найбільш низькі показники інфраструктурного забезпечення мають пляжі «Рів’єра» та «Золотий берег». У той же час наявність об’єктів ресторанного та готельного господарства поряд з пляжами «Аркадія», «Ланжерон», «Лузанівка», розта­шування поряд з транспортною розв’язкою та центром міста сприяли їх значному наванта­женню відпочиваючими та створює проблеми перевантаження у сезон активної рекреації. Крім цього, виникає необхідність компонент­ної оцінки пляжів міста, проведення їх до мар­кетингового позиціонування. Необхідність планування пляжних зон міста сприятиме удосконаленню управлінських рішень щодо збереження рекреаційної цінності пляжів, при­веденню пляжних зон до вимог, зазначених у стандартах відповідно до пляжних територій. У процесі формування спільних дій учасни­ками мають бути як комунальні підприємства міста (пляжі), приватні власники (орендарі пляжів), власники закладів гостинності (ресто­ранного та готельного господарства), розваг, так і місцева влада, яка має забезпечувати без­печні умови для відвідування пляжів та їх при­бутковості для забезпечення компенсації від­новлення пляжів у несезонний період (намив пляжів, відновлення інфраструктури тощо).


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: