перейти на сайт>>

Портрет сучасної регіональної газети

ID роботи: 3116
Тип роботи:
Об'єм: 33 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
1. Регіональні характеристики преси в умовах унітарної України
1.1. Умови розвитку регіональних видань
1.2. Загальна характеристика ідеальної регіональної газети: досвід зарубіжних країн
2. Tематична модель обласного громадсько-політичного видання (на прикладі газети “життя Луганська”)
3. Результати моніторингу регіональної газети „Життя Луганська” за 2007 рік
3.1. Висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування
3.2. Збалансованість висвітлення подій
3.3. Прихована політична реклама
3.4. Ефективність спілкування з читачами через "колонку редактора"
Висновки
Література



Висновок:

У даній курсовій роботі на прикладі газети "Життя Луганська" описується тематична палітра обласного громадсько-політичного видання. Простежується динаміка розвитку тематичної моделі цього типу видань за період незалежності України.
Газета активно впливає на все, що відбувається в Україні. Вплив "Життя Луганська" на суспільство - величезний. Це відображено, зокрема, і в тому, що два представники газети.
Кредо журналістів "Життя Луганська": написав щось - задумайся, а чи дасть воно користь окремому читачеві, чи допоможе твоєму народу в повсякденному бутті та праці. Якщо так -пропонуй до друку, а ні - викинь у кошик. Виступи газети завжди переконливі, аргументовані, насичені фактами і прикладами. Вони привертають увагу широкої громадськості України.
Саме тому, що колектив газети живе і працює у злагоді з виробленими принципами, захищає інтереси трудового люду послідовно та несхитно, "Життя Луганська" набуває дедалі більшого авторитету, залишаються найчитабельнішим загальнополітичним виданням України. Нарешті, і Українське радіо почало в оглядах преси посилатися на публікації "Життя Луганська", чого давно не було.
Вагомий внесок зробила газета у розвиток Української держави, її економіки, культури, освіти, бо в усі часи можна було знайти в ній гарячу публіцистику, сміливі журналістські розвідки з різних сфер життя країни, глибокі дослідження тенденцій, трепетне ставлення до народних традицій, історичних надбань.
Газета стала справді всенародною трибуною, доносячи до читацького загалу проблеми, тривоги і болі нашої неспокійної доби, підтримуючи людей добрим словом, вселяючи в них оптимізм і надію, віру в краще, достойне життя. Своїм послідовним обстоюванням повсякденних норм соціальної справедливості, своєю непохитною обороною історичної правди, духовних набутків і цінностей нашого народу, своєю непримиренною борнею проти суспільних вад, а найперше - проти комплексу колективної меншовартості, газета "Життя Луганська" наблизила сьогодення громадянського самоочищення.
Впевнено можна стверджувати, що газетярська когорта "Життя Луганська" здійснила і продовжує здійснювати своєрідний журналістський подвиг. Високий професійний рівень, чітка патріотична позиція, гуманістичне спрямування, об'єктивне висвітлення суспільно-політичних, економічних процесів і проблем розвитку села визначають творче обличчя газети, і за це поважають, люблять і читають найтиражніше видання мільйони співвітчизників в усіх куточках України і в більшості країн світу, де проживають українці. Визнання народу - то найцінніша нагорода.
Активна позиція газети виявляється певною мірою тоді, коли її виступи втілюються в практичні дії тих, до кого звернене друковане слово. "Життя Луганська" в цій справі займає активну позицію. Бо часто і не безпідставно зневірені, скалічені, пригнічені чиновницькою байдужістю, здирництвом, вседозволеністю звертаються саме до редакції - як до останньої інстанції. Газета одержує велику кількість листів громадян, пересилає їх організаціям і посадовим особам для вживання заходів, добивається вирішення порушених питань. Про це свідчить постійна сторінка газети "Наша пошта".
Отже, "Життя Луганська" у досягненні результативності виступів займають активну позицію. Вагому роль тут відіграє кожна з її (результативності) складових, а саме: тематика, зміст, форми та методи подання матеріалів, уміння домагатися вирішення порушених питань. Нині можна впевнено заявити, що газета справді стала потрібною людям, стала важливим чинником, авторитетною і впливовою силою в українському суспільстві.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: