перейти на сайт>>

Рекреаційні ресурси Єгипту: оцінка, проблеми і перспективи використання

ID роботи: 9135
Тип роботи:
Об'єм: 33 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретичні основи дослідження рекреаційних ресурсів

1.1. Поняття про рекреаційні ресурси в роботах вітчизняних і зарубіжних вчених

1.2.Оцінювання рекреаційних ресурсів

Розділ 2. Рекреаційні ресурси Єгипту: оцінка, проблеми і перспективи використання

2.1. Оцінка рекреаційних ресурсів Єгипту

2.2. Тенденції, проблеми і перспективи використання рекреаційних ресурсів Єгипту

Висновок

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

Отже, територіальна рекреаційна система – це форма організації рекреаційної діяльності на певній території, що забезпечує функціональний взаємозв’язок, взаємодію та координацію всіх підсистем, блоків і елементів рекреаційного господарства для надання послуг відпочинку. У реальному житті ТРС як такі можна зустріти не часто. Але така теоретична модель вкрай необхідна як зразок, як еталон для формування найбільш ефективних комплексів рекреаційного господарства, для організації скоординованої і раціональної функціональної взаємодії всіх складових і всіх учасників рекреаційного процесу.

ТРС розглядається як соціальна, керована (частково самокерована) геосистема, гетерогенна за складом (складається з взаємозв’язаних підсистем відпочиваючих, природних та культурних комплексів, інженерних споруд, обслуговуючого персоналу, органу управління), яка характеризується функціональною (стан підсистеми визначається функцією системи в цілому) і територіальною цілісністю.

Формування   ТРС Єгипту обумовлено  передусім  його географічним положенням і стрімкім історичним розвитком подій. Історичні періоди і цивілізації переміняли однин іншу залишаючи за собою, властиві тільки їм культурні прошарки, архітектуру, традиції. 

Сучасний Єгипет став одним із найпопулярніших і затребуваних місць відпочинку для великої кількості вітчизняних туристів та іноземних мандрівників. Адже саме тут із легкістю можна організувати для себе і своїх близьких недорогий та комфортний відпочинок, на який би час року він не припав. Серед основних причин, які ваблять сюди величезну кількість гостей із різних держав, варто відзначити сприятливі природно-географічні умови, які роблять туристичний комплекс цієї країни найбільш бажаним для гостей Єгипту.

Про вплив природно-географічних факторів на розвиток рекреаційно-туристичного комплексу Єгипту можна сказати, що ця країна має в своєму розпорядженні багато різноманітних природних ресурсів, придатних для рекреації, які позитивно вплинули на розвиток туризму в Єгипті. Саме вони дають змогу залучати туристів в Єгипет у майбутньому.

Отже, варто підкреслити той факт, що історичні фактори є важливим каталізатором розвитку рекреаційно-туристичного комплексу Єгипту. В цьому плані Єгипет має багату історико-культурну спадщину. Саме в цій країні можна відчути, перехід від стародавніх часів до сучасного життя.

Державне планування розвитку рекреаційної системи здійснюється з урахуванням пропозицій приватно­го сектора: визначаються потреби туристичної галузі, промисловий розвиток, наяв­ність стандартів обслуговування, рівень розвитку людських ресурсів, співвідношення та можливості внутрішнього та міжнародного туристичного ринків, природно-рекреа­ційний та історико-культурний потенціал, розвиток туристичної інфраструктури.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: