перейти на сайт>>

Ринки та їх різновиди

ID роботи: 2748
Тип роботи:
Об'єм: 39 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Ринок: поняття, ознаки, характеристика, механізм функціонування
1.1. Поняття та економічна сутність ринку
1.2. Механізм функціонування ринку
1.3. Характерні ознаки сучасного ринку
Розділ 2. Види Ринку та їх характеристика
2.1. Теоретичні підходи щодо класифікації ринків
2.2. Ринки з погляду відповідності чинному законодавству
2.3. Ринки по економічному призначенню обєктів ринкових відносин
2.4. Ринки по просторовій ознаці
Розділ 3. Напрямки розвитку інфракструктури ринку в Україні
Висновки
Список літератури



Висновок:

На основі теоретичного дослідження узагальнено та систематизовано основні складові механізму функціонування товарного ринку в умовах ринкової економіки. Підтверджено, що ринок забезпечує зв'язок між виробництвом і споживанням, пропорційність процесу відтворення, його цілісність. З одного боку, на ринку відбувається суспільне визнання створеного продукту, суспільного характеру праці, що втілюється в ньому. Будь-яка споживна вартість починає служити людям лише після її реалізації, а праця, витрачена на виробництво товару, стає суспільно необхідною. Відбувається це завдяки досягненню рівноваги між попитом і пропозицією. На ринку кількість товарів, яку бажають придбати покупці, має відповідати кількості товарів, яку хочуть продавати продавці. У цьому разі ціни встановлюються на рівні попиту і пропозиції, що й призводить до рівноваги. З іншого – лише за умов наявності певних соціально-економічних та організаційно-економічних умов здійснюватимуться охарактеризовані вище ринкові процеси.

З всього сказаного можна зробити висновок, що ринкова економіка забезпечує максимально економічну ефективність. Саме ця властивість забезпечує обмеження державного втручання у функціонування вільних ринків, або урядового регулювання їхніх операцій.

Ринкова економіка являє собою працюючий механізм для неусвідомленої координації дії людей і фірм через систему цін і ринків. Вона розв’язує першорядне завдання будь-якого суспільства - необхідність вижити.

Досвід показує, що лише ринкова економіка здатна координувати економічну діяльність без примусу. Ринкова система являє собою свободу підприємництва і вибору. Саме та цьому ґрунті вона і досягає великих успіхів.

Вадою охарактеризованої вище системи є те, що конкуренція ніколи не буває досконалою. Фірми не знають коли зміняться смаки споживачів, тому вони можуть викликати перевиробництво в одній галузі та недовиробництво в інші.

Одним із найвідчутніших наслідків ринку є безробіття. Ринкова системи, як показує досвід не може забезпечити повної зайнятості і стабільного рівня цін. Проблеми безробіття постійно турбують вчених і державних діячів. Безробіття заважає суспільству постійно рухатись вгору по кривій своїх потенційних можливостей.

Україна має всі підстави вийти на рівень індустріально передових країн світового значення; вона може сміливо вступати в конкурентну боротьбу, а значить ризикувати. Бо зрозуміло, що ніхто на Україну не вирішить питань виходу з економічної кризи та створення ринку, а вирішувати їх треба на високому рівні взаємодій науки і техніки та ринкових перетворень. Для цього Україна здобула свою незалежність, щоб стати цивілізованою країною.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: