перейти на сайт>>

Розвиток ринку автотранспортного страхування

ID роботи: 345
Тип роботи:
Об'єм: 46 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
1. Поняття, зміст і економічна ефективність транспортного страхування
2. Аналіз ринку автотранспортного страхування в україні
3. Проблеми та перспективи розвитку ринку автотранспортного страхування
4. Розрахункова частина
Висновок
Література
Додатки



Висновок:

Автотранспортне страхування - спеціалізована галузь страхування, яка пов’язана з експлуатацією засобів автотранспорту. Автотранспортне страхування містить в якості самостійних видів: страхування механізованих засобів транспорту; страхування цивільної відповідальності власників механізованих засобів транспорту за збиток, спричинений ними третім особам.

Довіра до надійності таких страховиків суттєво збільшуються. Прояви культури обслуговування на українському ринку страхування залишається рідким явищем, а отже здатне принести суттєві доходи тим автостраховикам, які першими зрозуміють цінність своєї відкритості.

Для формування ефективної стратегії страхування, окрім розуміння специфічних характеристик, притаманних транспортним ризикам необхідно також розуміти специфіку роботи страхової компанії з такими ризиками. Зокрема, необхідно визначити ключові бізнес-процеси страхової компанії та ідентифікувати їх вплив на стратегію страхування транспортних ризиків. Основними бізнес-процесами страхової компанії є: продажі або залучення нових страхувальників (організація агентської мережі, власних офісів, представництв, управління збутом); перестрахування; врегулювання збитків; андеррайтинг; розміщення страхових резервів, управління фінансовою діяльністю; підтримуючи функції. Вплив кожного з бізнес-процесів на формування стратегії страхування транспортних ризиків буде розглянуто у третьому розділі дослідження.

Таким чином, транспортні ризики характеризуються певними особливостями, які пов’язані з однієї сторони, із специфікою, притаманною транспортному процесу, а з іншої – технологічними особливостями страхування транспортних ризиків. Стратегія страхування має включати в себе укладання договорів страхування наступних ризиків: страхування майнових інтересів власників транспортних засобів від ризиків, притаманних транспортному підприємству (страхування каско); страхування майнових інтересів власників вантажів, які перевозяться (страхування вантажів та багажу); страхування життя та здоров’я пасажирів транспортного засобу на період здійснення перевезення; страхування відповідальності перевізника (експлуатанта) за шкоду яка може бути нанесена життю, здоров’ю та майну третіх осіб при виконанні перевезення; страхування життя та здоров’я особового складу транспортного засобу.

Для подальшого удосконалення та підвищення економічної ефективності системи розрахунків вона повинна базуватися на статистиці страхових операцій та основних параметрів автотранспортних засобів (рік випуску, обсяг двигуна автомобіля, стаж водія).

Формування умов для економічної ефективності, насамперед, передбачає моделювання та регулювання методів автотранспортного ринку страхування, які сприятимуть підвищенню рівня культури населення, довіри до держави, де основним завданням є формування цивілізованого суспільства. Методи регулювання можуть розглядатися як чинники впливу на механізм прийняття державного рішення на формування інститутів транспортних послуг і транспортного страхування в цілому. Зрозуміло, що врахування впливу такої кількості факторів на процес є дуже тяжким, кропітким, але необхідним у страхуванні.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: