перейти на сайт>>

Розвиток творчих здібностей дітей старшого дошкільного віку на заняттях орігамі

ID роботи: 1527
Тип роботи:
Об'єм: 36 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
1. Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку у процесі занять з орігамі
1.1. Загальна характеристика техніки орігамі та її використання з метою розвитку дитини
1.2. Використання орігамі в різних видах діяльності дитини дошкільного віку
1.3. Технологія навчання дітей дошкільного віку орігамі з опорою на символи-орієнтири
2. Експериментальне дослідження впливу занять з орігамі на розвиток творчих здібностей дітей старшого дошкільного віку
2.1. Констатуючий експеримент: виявлення творчих здібностей дітей
2.2. Використання методики обрігамі з метою розвитку творчих здібностей старших дошкільників
2.3. Контрольний експеримент: дослідження ефективності застосування методики орігамі з метою розвитку творчих здібностей
Висновок
Список використаної літератури
Додатки



Висновок:

Іграшки-саморобки мають великі педагогічні можливості. Вони розвивають фантазію і творчість, конструктивне мислення і кмітливість, розширюють ігровий досвід, дають знання про навколишній світ, збагачують словник дітей, формують уміння спілкуватися один з одним.
Для виготовлення виробів не знадобляться трудомісткі дії, дорогі або труднодоступні матеріали. Практично всю роботу дитина зможе зробити сама при мінімальній допомозі і підтримці дорослого. Проте результат діяльності буде естетично і емоційно привабливим для дитини, адже цю милу іграшку вона зробить сама.
Для виготовлення іграшок використовується звичайний папір. Це, мабуть, найдоступніший матеріал. Іноді можуть знадобитися ножиці і клей, олівці або фломастери, щоб вирізувати і приклеїти або домальовувати яку-небудь дрібну деталь. Основні частини іграшки виготовляються методом згинання паперу.
Особливо привертає дошкільників можливість самим створити такі вироби з паперу, які потім будуть використані в іграх, інсценуваннях, оформленні куточка, ділянки дитячого саду або даровані на день народження, до свята своїм батькам, вихователям, друзям.
Потреби практиків зумовлюють необхідність подальшої розробки теоретичних і методичних положень щодо підвищення рівня підготовки студентів до викладання художньої праці: трудового навчання й образотворчого мистецтва у початкових класах.
Зокрема, необхідно:
а) поглибити теоретичне обґрунтування і привести у відповідність із вимогами реформування освіти зміст підготовки майбутніх фахівців;
б) розробити і ввести в навчальний процес вищих навчальних закладів цілісну систему методичної підготовки студентів до викладання художньої праці: трудового навчання й образотворчого мистецтва на особистісно зорієнтованій основі із широким використанням новітніх технологій.
Заняття орігамі сприяє розвитку інтелекту, художнього смаку, просторової уяви, конструкторських здібностей, привчає до точності і акуратності.
Проведення в дошкільному закладі циклу занять по виготовленню виробів з паперу, безперечно, дозволить урізноманітнити виховний процес, змістовно та цікаво організувати дозвілля дошкільників.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: