перейти на сайт>>

Розробка шляхів вдосконалення виробничих процесі в сучасному закладі ресторанного господарства

ID роботи: 5930
Тип роботи:
Об'єм: 60 стор.
Вартiсть: 250 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Аналіз розвитку закладу ресторанного господарства «Пивна ліга»

1.1.Загальна характеристика ресторану «Пивна ліга»

1.2 Дослідження процесу розвитку ресторану «Пивна ліга»

1.3 Характеристика проблем виробничих процесів закладу ресторанного господарства

Висновки

Розділ 2. Шляхи вдосконалення виробничих процесів в ресторані «Пивна ліга»

2.1 Сучасні підходи щодо вдосконалення виробничих процесів в закладах ресторанного господарства

2.2 Обґрунтування заходів з автоматизації  обліково-аналітичного процесу в закладі ресторанного господарства

2.3 Розрахунок економічного ефекту від автоматизації основних виробничих процесів з ресторані «Пивна Ліга»

Висновки

Висновок

Список літератури

Додатки



Висновок:

Таким чином, аналіз розвитку закладу ресторанного господарства «Пивна ліга» показав, що це сучасний пивний ресторан високого рівня комфортності, є складним комплексним об'єктом, до складу якого входять різноманітні приміщення з різним функціональним призначенням.

На підприємстві діє чіткий розподіл праці, створені спеціальні підрозділи, запроваджено певну ієрархію посад, це забезпечує ресторану їхню внутрішню стабільність та є запорукою певного порядку у використанні ресурсів.

Динаміка фінансових показників свідчить, що ресторан «Пивна ліга» збільшило обсяги реалізації протягом 2012 року на 913,2 тис. грн., з темпом росту 139,93 %.

Таким темпом росту характеризується величина податку на додану вартість та чистий доход від реалізації продукції. Це свідчить, що підприємство має доходи, з яких сплачується ПДВ тільки від реалізації продукції та товарів.

Для забезпечення високої якості продукції торгово-технологічне і холодильне обладнання, посуд, набори, інвентар, інші предмети матеріально-технічною оснащення  виготовлені в ресторані з мате­ріалів, дозволених органами охорони здоров'я для контакту з харчовими продуктами, відповідати вимогам санітарних правил і норм, експлуатаційній документації заводів-виготовлювачів і нормам технічного оснащення підприємства громадського харчування.

Для подальшого удосконалення процесу обслуговування та збільшення обсягів реалізації пропонується впровадження у діяльність ресторану інформаційної системи, яка дозволить автоматизувати основні виробничі процеси.

У наш час питання автоматизації ресторанного бізнесу стоїть на самому початку проектування закладу.

Встановивши таку систему, власник отримує можливість контролювати всі процеси і фінансові результати роботи закладу. При правильному використанні системи власник отримує безліч цікавих даних для всебічного аналізу. На основі цих дані можна приймати більш правильні рішення в області управління персоналом, за обсягами закупівель, в ефективному управлінні ціноутворенням, лояльністю і багатьом іншим. У тому числі система сприяє мінімізації крадіжок. Загальновідомий факт, що більша частина, більш 80%, розкрадань на совісті саме персоналу ресторану. Тому найголовнішою проблемою для всіх власників є боротьба з цим явищем.

Другий розділ дипломної роботи присвячений дослідженню шляхів вдосконалення виробничих процесів в закладі ресторанного господарства.

Задля підвищення ефективності управління фінансово-господарською діяльністю ресторану «Пивна Ліга»  необхідно впроваджувати новітні інформаційні технології, які б враховували особливості функціонування підприємств ресторанної сфери.

Комп’ютеризація обліку управлінської діяльності супроводжується необхідністю навчання персоналу (користувачів); виникненням додаткових витрат із розробки та впровадження інформаційних технологій; необхідністю визначення ефективності використання системи; ймовірністю появи системних помилок.

Проте, наявність згаданих недоліків не може заперечити можливого ефекту від ведення бухгалтерського обліку в середовищі сучасних комп’ютерних інформаційних систем. Основними перевагами такого обліку є: підвищення якості управління виробничо-торгівельною діяльністю, збільшення продуктивності праці, забезпечення збереження матеріальних ресурсів тощо.

У рамках дослідження була розглянута послідовність автоматизації на підприємствах ресторанного господарства та зазначено, що автоматизація обліку у ресторанному господарстві повинна вирішувати три взаємопов’язаних комплекси завдань: закупівля сировини; виготовлення продукції власного виробництва; продаж продукції (товарів).

В процесі обґрунтування заходів з автоматизації  обліково-аналітичного процесу в закладі ресторанного господарства була надана характеристика основних програм з автоматизації обліку в ресторанному бізнесі.

З метою удосконалення виробничого процесу в ресторані «Пивна ліга» рекомендується впровадження автоматизованої системи управління підприємством ресторанного бізнесу «1С-Рарус: Громадське харчування, українська версія, редакція 8, ПРОФ».

До переваг використання систем автоматизації можна віднести: зменшення обсягу ручної і рутинної праці, простоту впровадження, високу ступінь адаптивності, зручність у використання; швидкість у розрахунках; більш вільного часу для якісного обслуговування.

Також був розрахований додатковий дохід, отриманий рестораном «Пивна ліга» від впровадження автоматизації в 2013-2015 рр.

Як показали розрахунки, витрати на обслуговування клієнтів в 2015 р. зменшаться в порівнянні з 2013 р. в 6,3 рази, а дохід збільшиться в 1,2 рази.

Тож результати прийняття рішення про автоматизацію буде доцільним, якщо метою є підвищення якості обслуговування.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: