перейти на сайт>>

Роль сім’ї в фізичному вихованні дітей дошкільного віку

ID роботи: 1494
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ
1. Теоретичні аспекти проблеми організації фізичного виховання дошкільники в сім’ї
1.1. Завдання фізичного виховання дітей дошкільного віку
1.2. Роль сім'ї у фізичному вихованні дітей
1.3. Фізичне виховання дітей дошкільного віку у сім’ї як психолого-педагогічна проблема
2. Експериментальне дослідження ефективності співпраці з батьками у процесі виховання дитини дошкільного віку
2.1 Організація та методика дослідження
2.2. Формуючий етап: організація занять у «Школі молодих батьків»
2.3 Дослідження ефективності організації процесу фізичної підготовки
Висновок
Література
Додатки



Висновок:

Аналіз науково-методичної літератури виявив, що рівень фізичної підготовленості, основними компонентами якої є сила, швидкість, витривалість, спритність і гнучкість, значною мірою визначає стан фізичного і психічного здоров’я дітей.
Розглядаючи зміст фізичного виховання дітей дошкільного віку наука та практика свідчать, що у цьому процесі значна увага повинна приділятися фізичній підготовці, яка спрямована на розвиток сили, витривалості, швидкості, спритності, гнучкості.
Отже, для підвищення ролі і відповідальності педагогічних колективів дошкільних навчальних закладів та батьків з фізичного виховання дітей, у виконанні ними завдань фізичного виховання дітей дошкільного віку необхідно наступне:
− створити у кожному дошкільному навчальному закладі відповідні умови для залучення кожного члена педагогічного колективу у роботу з батьками вихованців;
− підвищити роль інструкторів з фізичного виховання з проведення різних форм роботи з батьками із фізичного виховання дітей. Однією з таких форм повинна стати організація ”Батьківської школи”;
− для ефективного і якісного виконання різних форм роботи з батьками із фізичного виховання дітей, необхідно підвищення фізкультурного рівня знань, практичних умінь і навичок педагогічних працівників. (Одним зі шляхів, як показало дослідження, є організація роботи навчально-методичних семінарів для інструкторів з фізичного виховання і вихователів груп);
− з метою покращення процесу фізичного виховання дітей, узагальнення і впровадження в практику передових форм з фізичного виховання у роботі з батьками, потрібні спільні зусилля педагогічного колективу дошкільного навчального закладу і сім’ї.
Виходячи з нашого дослідження, удосконалення форм і методів ефективної роботи з батьками із фізичного виховання дітей старшого дошкільного віку у сім’ї полягає в підвищенні самостійності і активності батьків, що досягається широким застосуванням активних методів самоуправління з опорою на весь педагогічний колектив.
Порівняльний аналіз результатів апробації даних контрольних і експериментальних груп свідчить про збільшення кількості дітей експериментальної групи з вищим за середній і високим рівнем фізичної підготовки до 25-30%. Проведений педагогічний експеримент свідчать про ефективність залучення батьків до фізичного виховання дітей дошкільного віку.
В результаті аналізу показників фізичної підготовленості дітей 5-6 років відмічено за всіма здібностям підвищення в експериментальній групі у порівнянні з контрольною.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: