перейти на сайт>>

Своєрідність жанру балади в творчості Івана Драча

ID роботи: 2364
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ І. Жанр балади та його особливості у творчості Івана Драча
1.1. Балада в українській літературі
1.2. Своєрідність жанру балади у творчості Івана Драча
Розділ ІІ. Специфіка жанру балади в творчості Івана Драча
2.1. „Балада про соняшник”
2.2. Балада «Крила»
2.3. «Балада роду»
Висновок
Література



Висновок:

Творчість Івана Драча — ціла поетична епоха, принаймні — віддзеркалення її. Починаючи з перших віршів, кожна нова його поезія була для нас широко розчиненим вікном у світ досі не відчутих, причаєних почуттів і настроїв. Його молодий голос прорвався і зміцнів у славні 60-ті роки, коли люди почали прокидатися від летаргійного сну, ставали іншими, а час ніби застиг у рутині й казарменій пошлості, в облуді дзвінких фраз і нежиттєздатних гасел. Він не тільки долав рогатки класичної метрики, а й уводив у поетичну тканину раніше не чуті ритми, стилістику, модерні словотвори. Це великий дар — переплавляти руду звичних, холодних, затертих слів на прозорі, дзвінкі, пронизані вогненним духом почуття. У рвійного, темпераментного поета не обійшлося і без «демонічних» почуттів, нестримного «мужського забагу» (означення І. Дзюби), експресіоністського зображення «вихору екстазу». Нічого подібного на той час в українській поезії не було.
Одна із визначних рис поетичного таланту Івана Драча полягає у непереверщеному поєднанні філософічності роздумів про загальнолюдські цінності із картинами буденними, приземленими за своїми зовнішніми ознаками, але значними за своєю глибинною суттю.
На початку 60-хр. творчість поета сприймалася неоднозначно, багато кого дратувала асоціативність, метафоричність, символізм його творів, незвичні словосполуки, сміливе введення в, мову вірша наукової лексики. Цікавою видається вже перша збірка поета «Соняшник», в якій оспівувалась доля звичайної людини, невичерпність людського генія на теренах науки й техніки, бажання розгадати таємниці буття. І до сьогодні «візитковими» для Івана Драча є твори, які ще на початку 60-х захоплювали читачів неординарністю поетичного мислення: «Балада про соняшник» (котра дала назву й дебютній збірці).
Іван Драч вдихнув нове життя у баладний жанр, довівши, яким захоплюючим, драматичним, ігристим, з ароматом експромту, цей жанр може бути. Його баладний цикл, що не має аналогів в українській літературі, неймовірно, часом виклично,


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: