перейти на сайт>>

Соціалізм і сучасна соціал-демократія

ID роботи: 7548
Тип роботи:
Об'єм: 28 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

Глава 1. Соціалізм та соціальна демократія: поняття та особливості розвитку

1.1. Соціалізм як політична ідеологія і соціальний феномен

1.2. Зародження та розвиток соціально-демократичної парадигми

Глава 2. Соціалізм у сучасному свті. Основні орієнтири сучасної соціал-демократії

2.1. Характеристика базових цінностей та принципів соціал-демократії

2.2. Соціалізм та соціальна демократія у сучасному світі

Висновки

Використана література



Висновок:

Соціалізм  - соціально-політична система, основні особливості якої - процес виробництва і розподілу доходів знаходиться під контролем суспільства. Одна з основних позицій соціалістичного руху є суспільна власність на засоби виробництва, яка замінює собою приватну власність.

Важко не погодитися з думкою сучас­них дослідників, які слушно стверджують, що соціал-демократизм виступає тією полі­тичною рефлексією, котра осмислює буття як простір самореалізації людини, усвідом­лює культурний поступ країни в категоріях стабільності. Спираючись на методологію аналізу соціал-демократизму можна ствер­джувати, що соціал-демократична парадиг­ма стимулює становлення політичної куль­тури й ідеології, нове розуміння людства в нестабільному середовищі, поглиблює ро­зуміння відповідальності політичної еліти.

Для будь-якого дослідника соціал-демократії не викликає сумніву важливість тієї ролі, яку грала марксистська теорія у формуванні ідеології цього руху. Однак подальший розвиток соціал-демократичної теорії характеризується поступовою й неухильною еволюцією «вправо» від своєї первісної ідеологічної бази. У різних соціал-демократичних партіях, а також різних течіях всередині партій цей процес висловився неоднозначно: від ревізії окремих теоретичних положень марксизму до повного ідеологічного розриву з ним. У зв'язку з цим майже кожна соціал-демократична партія має свою власну концепцію демократичного соціалізму, яка володіє специфічними особливостями.

Офіційною доктриною сучасної соціал-демократії, яка замінила в цій якості марксизм, є концепція так званого «демократичного соціалізму», що представляє собою підсумок тривалої ідеологічної еволюції соціал-демократичного руху.

Впроваджувати ідеї соціал-демокра­тії та переосмислювати їх необхідно щодня. Хоча основні цінності лиша­ються незмінними, ефективна полі­тика завжди є гнучкою, щоб реагу­вати на змінну ситуації. Особливістю дискусії навколо соціал-демократії є те, що вона постійно змінюється, враховує соціальні трансформації, оцінює ризики та можливості й на­магається скористатися ними. Від інших політичних моделей соціал- демократію відрізняє те, що вона не чіпляється за усталений устрій й не закриває очі на зміни життєвих реа­лій та появу нових викликів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: