перейти на сайт>>

Специфіка процесу управління жіночими колективами підприємств

ID роботи: 7971
Тип роботи:
Об'єм: 33 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретичні підходи до дослідженНя особливостей Специфіка процесу управління жіночими колективами підприємств

1.1. Характеристика науково-теоретичних підходів до вивчення специфіки жіночого колективу

1.2. Особливості управління жіночим колективом

Розділ 2. Дослідження особливостей управління жіночим колективом на прикладі ТОВ «Сана»

2.1. Загальна організаційно-економічна характеристика підприємства

2.2. Аналіз системи управління жіночим колективом на підприємстві

Розділ 3. Рекомендації щодо підвищення ефективності управління жіночим колективом

Висновок

Література



Висновок:

Таким чином, керівникові доводиться враховувати стереотипні уявлення про «чоловіче» і «жіноче», зменшуючи їх негативну дію і використовуючи для створення атмосфери, відповідної до очікувань співробітників. При цьому на перше місце повинні ставитися незалежні від статі базові цінності: створення об'єктивних умов для особового і професійного розвитку всіх співробітників, спокійна доброзичлива атмосфера, доцільність рішень керівництва і передбачуваність реакції співробітників.

Жіночі колективи найчастіше зустрічаються в освіті, медицині, харчовому, швейному виробництві, фармацевтиці і т. д. Сучасні дослідники відзначають, що жінки частіше, ніж чоловіки, проявляють чутливість до психологічного клімату в колективі і прагнення працювати у психологічно комфортній для себе атмосфері. Приходячи на нове місце, вони зазвичай намагаються спочатку встановити емоційні зв'язки з колегами і тільки після цього повністю включаються в роботу. Задоволеність стосунками з колегами та керівництвом стає одним з основних факторів, що визначають задоволеність жінок своїм робочим місцем. Іноді цей фактор переважує всі інші: рівень зарплати, перспективи зростання і т. п. На думку експертів у сфері управління персоналом, у жіночих колективах програми з утримання співробітників менш доцільні, ніж у чоловічих. В умовах обмеженості бюджету краще витратити гроші на програму визнання заслуг і командоутворення.

Жіночий колектив зазвичай має слабку ієрархію і тримається на особистих відносинах. Ідеальний для жінки колектив - той, який побудований за принципом родини, оскільки жінки схильні проектувати сімейні відносини на робочі (у чоловіків нерідко відбувається зворотне) і очікувати від колег підтримки, розуміння, емоційної теплоти.

У практичній частині були розглянуті особливості управління жіночим колективом на прикладі ТОВ «Сана». Досягнення високих результатів і успіх даного підприємства в чималому ступені обумовлений продуманою ефективною кадровою політики компанії, в рамках якої основні зусилля сконцентровані на формування високопрофесійної команди співробітників.

За підсумками 2014 р., середньооблікова чисельність персоналу становила 10 осіб, при цьому весь персонал компанії на 100% складається з представниць жіночої статі.

До основних проблем в жіночому колективі ТОВ «Сана» можна віднести: конкуренцію; плітки; інтриги; заздрість та ін. Причиною скандалів можуть послужити бурхливі емоції через проблеми в сім'ї,  розлучення або весілля.

Рішення проблем управління жіночим колективом, досягається за рахунок поєднання «жіночого ефекту» і проблем загального менеджменту.
З основних проблем загального менеджменту можна виділити наступні критерії: недозавантаження співробітників; відсутність зворотного зв'язку між співробітницями і керівником, а також між самими співробітницями.

З урахуванням викладеного, вибудовування відносин для вирішення питань в жіночому колективі, повинно бути, як з боку керівника, так і з боку колективу.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: