перейти на сайт>>

Специфіка стилю поезії В. Сосюри

ID роботи: 2153
Тип роботи:
Об'єм: 28 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ І. Загальна характеристика творчості Володимира Сосюри
1.1. Тематика та мотиви творчості В. Сосюри
1.2. Поетична спадщина Володимира Сосюри
Розділ ІІ. Особливості творчого стилю Володимира Сосюри
2.1. Стиль поезій В.Сосюри як форма виявлення його творчих пошуків
2.2. Структура жанрової моделі мислення у творчості В.Сосюри
Висновки
Використана література



Висновок:

Натхненним співцем України став у літературі XX ст. Володимир Сосюра. Його поетичну музу називають «Голосом ніжним, як пісня у солов'я, громом молодим» під час суспільних заграв і бур. Син шахтаря і сам шахтар з Донбасу, він увійшов у літературу рідного народу і разом з ним пройшов тернистий шлях зростання та утвердження як один з улюблених поетів-ліриків України.
Вивчення творчої спадщини В.Сосюри має принциповий характер для сучасного українського літературознавства, оскільки спрямоване на те, щоб вивільнити творчість митця із застарілих догм й упереджень і уточнити деякі літературознавчі поняття, гнучкіше подати їх систему. Аналізуючи творчість В.Сосюри ми встановили, що його поетичний дискурс складався у формі відношення “панування” колективного, загального та “покори” індивідуального, одиничного, особистого, ліричного.
У переходову добу післяреволюційного десятиліття дискурс з позиції абсолютної правди оформлювався лише в мову про індивідуальну участь людини в складній системі соціальних стосунків, чим цілковито заперечувалось буття самотньої особистості із її сенсом життя. Саме концепція хорового народництва була принциповою для представників нової комуністичної ідеології.
Складна типологічна структура суб’єктної організації поезії В.Сосюри сформована на функціональності суперечливого протиріччя між “власне автором” та ліричним героєм. Відповідно така парадигма дає можливість зрозуміти дуальний характер екзистенційного відношення, котре існувало у поетичній свідомості митця. Оскільки світогляд письменника є концептуальним для структурованості його індивідуального стилю, то дуальність, настільки характерна його екзистенції, стала формотворчим чинником його художнього стилю. Так, у творчості В.Сосюри 20-х років виділяємо бінарну опозицію: з одного боку, романтика революційних буднів, громадянської війни, соціалістичного будівництва; з другого — романтичне освоєння індивідуальної свободи, внутрішньої, духовної сутності [28, 290].
Природа жанрового мислення В.Сосюри так само у той період визначалась дуальністю його естетичного сприймання дійсності. З одного боку, романтичне, суб’єктивістичне світорозуміння дійсності кристалізувалося у жанр елегії, котрий фіксував окремішність душі поета в колективному коловороті революційного та післяреволюційного хаосу, а, з другого — йшлося про творення особливого піднесеного жанру — оди, в якому утверджувалась схвальна, переконлива суть бажаного ідеалу комуністичної дійсності.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: