перейти на сайт>>

Специфіка тематики і проблематики класичної літератури Сходу

ID роботи: 2167
Тип роботи:
Об'єм: 32 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ
1. Характеристика умов формування та жанрових особливостей класичної літератури Сходу
1.1. Характеристика умов формування та розвитку класичної літератури Сходу
1.2. Основні жанри та тематика класичної літератури Сходу
2. Дослідження тематики і проблематики класичних літератур Сходу
2.1. Арабська література
2.2. Індійська література
2.3. Класичні перські оповіді
Висновок
Використана література



Висновок:

Дійсно, Схід подарував людству безліч чудових творів літератури, мистецтва: філософію, науки, що зробили і продовжують робити вплив на художній і інтелектуальний розвиток людства. Багато праці додають учені, мислителі, діячі мистецтва для того, щоб глибше проникнути в духовний світ Сходу, у скарбницю його художніх і моральних цінностей, правильно оцінити той величезний внесок, який зробили народи Азії й Африки у світову культуру. В усі історичні епохи, і особливо в Новий час, видатні діячі культури і науки Заходу відкривали для себе неминущу ідейно-естетичну цінність культурної спадщини народів Сходу і з'єднували її з досягненнями культур народів Заходу.
Середньовічна культура Ближнього і Середнього Сходу зародилася і виросла на тому ж інтелектуальному ґрунті, що й культура європейських народів. Ґрунт цей був рясно удобрений попередніми цивілізаціями Стародавнього Єгипту, Месопотамії, Східного Середземномор'я і греко-римською античністю. Національне сім'я молодих народів, занесене на цей ґрунт вітрами історії і бурями соціальних потрясінь, дало рясні сходи і дивні плоди. Багато з них досі живлять наш інтелект і надають невимовну естетичну насолоду своїм специфічним смаком і ароматом. Але якщо в Європі квіти її цивілізації запилювалися ідеалами християнства, то на Сході таку роль відігравав іслам – наймолодша з світових релігій.
В історії розвитку даних літератур XVII в., особливо арабської літератури, значну роль зіграла декілька література християнських общин, що відособлено розвивалася, тісніше, ніж їх співвітчизники — мусульмани, пов'язаних з Європою і більшою мірою випробували на собі вплив європейської культури.
Зрозуміло, всі перераховані жанри і напрями займали неоднакове місце в літературному житті народів даного регіону. Залежно від місцевих політичних умов і особливо від культурних і літературних традицій розвиток кожною з літератур мало свою специфіку, яку автори відповідних розділів і постараються прослідкувати. Проте виділені нами явища можна вважати загальними для всіх вказаних літератур, схожі риси в розвитку яких — результат складного взаємовпливу, обумовленого історичною і територіальною близькістю народів, що створювали їх 12, 519.
Спільні риси східної літератури - звертання до народної поезії, утвердження спільних для всіх народів цінностей: любові до рідної землі, права людини на свободу, гідності, честі і духовної краси особистості; оспівування любові і дружби, справедливості і щастя.
Літератури Сходу виявляються типологічно найближчими до західноєвропейських літератур, у порівнянні з художньою культурою інших країн Азії. Поряд з цим і в літературах Сходу проявляється характерний для Азії уповільнений темп розвитку. Це пояснюється тим, що традиційна ідеологія продовжує зберігати тут значну вагу у літературному процесі у цілому, незважаючи на тенденцію до становлення нової літературної системи.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: