перейти на сайт>>

Співучасть при вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів

ID роботи: 6275
Тип роботи:
Об'єм: 32 стор.
Вартiсть: 200 грн.


Змiст:

Теоретична частина

ВСТУП

1. Поняття та загальна характеристика кваліфікації злочинів

2. Кваліфікація співучасті  при вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

Практична частина

1. Аналіз обвинувальних вироків судів

2. Аналіз статистичних даних

ВИСНОВКИ

ДОДАТКИ

1. Статистичні дані



Висновок:

Таким чином, на основі викладеного доходимо висновку, що кримінальне законодавство стосовно окремих форм співучасті у злочинах, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин, необхідно вдосконалювати. Співучасть в даних злочинах завжди несло загрозу для суспільства, у цьому зв'язку кримінально-правова боротьба з цими злочинами - необхідна складова всієї кримінально-правової політики.

Сьогодні організована злочинність у сфері обігу наркотичних засобів набула небезпечних масштабів і несе реальну загрозу розвитку та добробуту нації, а тому боротьба з нею має провадитися всіма наявними силами, методами та засобами. Важлива роль у цьому плані належить правоохоронним органам.

Однією з найбільш поширених форм співучасті в наркозлочинах є організована група. Виробництво та збут наркотичних засобів і психотропних речовин передбачає міцні комунікативні зв'язки між наркоділками, ієрархічно побудовану організацію і злочинну спеціалізацію.

 Злочин визнається вчиненим організованою групою, якщо він вчинений стійкою групою осіб, які заздалегідь які об'єдналися для здійснення одного або декількох злочинів.

Матеріали дослідження свідчать про те, що офіційні показники злочинності, пов'язаної з наркотиками, у тому числі ті, що характеризують співучасть при вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів є заниженими.

Можна припустити на підставі даних, що органи внутрішніх справ присікають в основному діяльність лише тих злочинців, які, будучи місцевими жителями, займаються незаконними придбанням, зберіганням, виготовленням та частково збутом наркотиків в межах місця свого проживання. Їх співучасники не виявляються, міжрегіональні зв'язки не встановлюються.

Розслідування об'єктивно ускладнюється через характерні криміналістично значущі ознаки даних злочинів, насамперед - специфіки обстановки злочину та професійно-психологічних якостей винних. Володіння підозрюваними і обвинуваченими знаннями в області медицини і фармакології, відповідного документообігу, особливий розпорядок функціонування лікувальних, наукових та навчальних установ, недостатній контроль за призначенням препаратів та дотриманням курсу лікування, – не тільки підсилюють неочевидний характер даного злочину, але й дозволяють винним завчасно виробити тактику поведінки на випадок затримання.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: