перейти на сайт>>

Становлення, значення і взаємодія функцій журналістики

ID роботи: 6956
Тип роботи:
Об'єм: 35 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

Глава 1. Роль та значення функції журналістики з позиції теоретичних підходів

1.1. Функції журналістики: поняття та значення  у журналістській творчості

1.2. Особливості становлення та розвитку базових функцій журналістики

Глава 2. Види функцій сучасної журналістики та їх характеристика

2.1. Теоретичні підходи до класифікації функцій журналістської діяльності

2.2. Характеристика основних функцій журналістики та проблеми їх реалізації на сучасному етапі

Висновки

Список літератури



Висновок:

Безсумнівно, журналістика є функціональною системою, тобто системою, що має зовнішню визначеність якості, що задається їй більш широкою системою - системою духовно-практичної діяльності у формі її, журналістики, функції в даній систем.

Отже, сучасна журналістика – це вже не влада над світом, а самий світ. Під цим кутом зору в журналістикознавстві і локалізується поняття тексту, що спроможний виконувати тільки відтворювальну, але аж ніяк не світобудівну функцію. З огляду на це, в журналістикознавстві (як, власне, і в гуманітарній науці загалом) розпочалися пошуки більш об’ємного поняття, яке передало б усю складність сучасних стосунків мови і світу.

В умовах жорсткої конкуренції серед видань триватиме боротьба за свого читача, що сприятиме випуску якісного продукту та пошуку нових рішень, точок дотику з читацькою аудиторією.

Незалежно  від складних обставин, журналістика як соціальний інститут повинна виконувати ряд об'єктивних зобов'язань перед суспільством, сприяючи його демократичному, гуманістичному розвитку, благополуччю, процвітанню та поширенню ідей справедливості і добра. Зрозуміло, у суспільстві минулих століть функціональні прояви журналістської діяльності відповідали переконанням соціальних сил, що існували в ті часи. У сучасних умовах розходження теоретичних висновків з реальною практикою у більшості випадків є результатом дисфункціональних проявів діяльності ЗМІ, суб'єктивного бачення і використання їх можливостей.

Вивчення функцій журналістики, як і їх реалізація, вимагають системності. Відокремлені, «вирвані» з об'єктивно існуючих межах функціональної моделі зв'язків, обов'язки журналістики реалізуються неповно, втрачається їх дієвість. Самі журналістські твори стають однобокими, їх ефективність і привабливість для аудиторії падають.

Оскільки ЗМІ, насамперед, покликані орієнтувати людей в дійсності – у  всіх сферах життя (у тому числі політичній, економічній, соціальній, культурній та ін.) – неминуче здійснення ними аналізу, оцінки явищ і подій. Причому система цінностей, яка лежить в основі того чи іншого авторського підходу, може відповідати поглядам самого журналіста або ж бути продиктованою з боку організації більш високого рівня.

Таким чином, в основі взаємодії всіх функцій журналістики, а також ключовим фактором для реалізації їх системи є: вимоги до систем більш високого порядку (соціуму, інститутів держави та інститутів громадянського суспільства, потреби споживачів масової інформації – масової аудиторії, а також усвідомлення значущості діяльності «всередині» самих ЗМІ.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: