перейти на сайт>>

Сутність внутрішнього аудиту та його організація

ID роботи: 545
Тип роботи:
Об'єм: 35 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ І. Теоретичні аспекти внутрішнього аудиту
1.1. Поняття, класифікація та сутність внутрішнього аудиту
1.2. Об'єкти внутрішнього аудиту
1.3 Роль внутрішнього аудиту в компанії
Розділ іі. Методологічні аспекти проведення внутрішнього аудиту
2.1. Особливості внутрішнього аудиту
2.2. Типи структур апарату внутрішнього аудиту. Склад служби внутрішнього аудиту
2.3 Планування внутрішнього аудиту
2.4. Організаційна модель внутрішнього аудиту
Розділ ІІІ. Роль внутрішнього аудиту у фінансово-господарській діяльності підприємства
Висновки
Література



Висновок:

Підводячи підсумки курсової роботи необхідно зазначити, що внутрішній аудит зорієнтований на досить конкретного користувача – адміністрацію підприємства. Він покликаний відіграти значну роль у досягненні цілей, які ставить перед собою керівництво підприємства.

Внутрішній аудит охоплює не тільки бухгалтерський облік, а й усю фінансово-господарську діяльність структурних підрозділів підприємства у цілому. Як правило, контролюються: організація бухгалтерського обліку, оперативний облік; організація виробництва, особливо матеріальні витрати на виробництво продукції; зберігання і реалізація готової продукції; економічна і фінансова робота; структура управління.

Особливість організації внутрішнього аудиту полягає в тому, що він може здійснювати одночасно із здійсненням господарської операції або слідом за нею, що дає змогу вчасно знайти недоліки в роботі підприємства і вжити заходів, спрямованих на їх усунення.

Внутрішні аудитори про результати роботи мають звітувати керівнику служби, який надає звіт органам вищого керівництва. Особливістю внутрішнього аудиту (на відміну від зовнішнього) є те, що після надання звіту з рекомендаціями обов’язково необхідно контролювати його реалізацію та виконання. У будь-якому випадку при організації роботи служби внутрішнього аудиту керівництво підприємства має чітко визначити і довести до відома керівника служби, а також співробітників – спеціалістів служби про їх підпорядкованість і підзвітність. Усі зазначені аспекти повинні бути відображені в Положенні про відділ внутрішнього аудиту, яке в розвинених країнах називають статутом відділу внутрішнього аудиту.

Відсутність єдиних стандартів діяльності внутрішніх аудиторів підприємств змушує фахівців служб внутрішнього аудиту використовувати зарубіжний досвід проведення внутрішнього аудиту, а також методики здійснення ревізій підприємств державної форми власності.

Система внутрішнього аудиту вважатиметься ефективною, якщо вона зможе вчасно попередити виникнення недостовірної інформації і своєчасно виправити виявлену недостовірну інформацію.

Будучи на повному утриманні підприємства служба внутрішнього аудиту повинна довести необхідність свого існування, для чого вона покликана сприяти підвищенню ефективності роботи підприємства, забезпеченню його рентабельності й зміцненню фінансового стану. Мета внутрішнього аудиту – удосконалення організації й управління виробництвом, виявлення і мобілізація резервів його зростання.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: