перейти на сайт>>

Тематичні слова у творі Алена де Боттона «Тиждень у аеропорті Хітроу»

ID роботи: 7403
Тип роботи:
Об'єм: 28 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ПЕРЕДУМОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕМАТИЧНИХ СЛІВ У ТВОРІ «ТИЖДЕНЬ В АЕРОПОРТІ ХІТРОУ» АЛЕНА ДЕ БОТТОНА

1.1. Характеристика поняття «тематичні слова» та особливості їх об’єднання у тематичні групи

1.2. Предметно-семантична організація авіаційної лексики

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ Тематичних слів у ТВОРі Алена де Боттона  «ТИЖДЕНЬ В АЕРОПОРТУ ХІТРОУ»

2.1. Тематика твору Алена де Боттона  «Тиждень в аеропорту Хітроу» та його жанрова специфіка

2.2. Аналіз тематичних груп слів зі сфери авіації   у творі Алена де Боттона «Тиждень в аеропорті Хітроу».

ВИСНОВКИ

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ



Висновок:

Сучасна художня література має велике значення і вплив на сучасних людей. Це стосується і творчості Алена де Боттона, який в такий відносно короткий період завоював прихильність багатьох читачів і чиї твори стали бестселерами.

Після аналізу твору, нам вдалося з’ясувати основні теми, до яких звертається автор:

Почуття та життя людей в аеропорту;

Технологічний розвиток таких аеропортів та безпека життя та зберігання цінних речей пасажирів.

У процесі написання практичної частини курсової роботи нам вдалося розглянути творчість Алена де Боттона, зрозуміти як його характер, так і характер його книг, охарактеризувати його жанрову специфіку, розкрити поняття «тематичні слова» та розглянути їх на основі україномовних слів зі сфери авіації, що дозволить нам проаналізувати використання даних слів за тематичними групами у творчості Алена де Боттона.

Згідно з метою та завданнями, які були поставлені перед нами, нам вдалося опрацювати весь твір Алена де Боттона як в оригіналі, так  в перекладі. Внаслідок цього, нами було виділено 8 основних тематичних груп зі сфери авіації, використаних в творі:

літальних апаратів;

частини літака;

персоналу, задіяного в авіаційній сфері;

 засоби наукового пізнання (аеродинаміка, термодинаміка, аерофотознімання тощо);

авіаційних споруд та приміщень;

руху літаків;

засобів керування повітряним рухом;

предметів інфраструктури;

предметів обслуговування громадян;

найменування літаків та аерокомпаній.

Найчастіше в даному творі зустрічалися тематичні групи слів персоналу, авіаційних споруд, предметів інфраструктури в аеропорті та найменування літаків.

В творі майже відсутні такі художні засоби як метафори, автор змальовує дійсну картину сучасного стану аеропорту та його функціонування. Автор не обирає когось одного, як головного героя, а робить все людство – головним.

Що стосується тематичних груп слів авіації, то автор не використовує невідомі для загального людства авіаційні терміни, а намагається бути ближчим до людей, щоб зацікавити їх і розказати свою думку.

Можна констатувати, що саме тематичні групи допомагають якомога чіткіше сформулювати основну думку та мету твору та звернути увагу читачів на обслуговування аеропорту, на новітні технології, на нові види літаків, та нові предмети комфорту пасажирів.

Виявлення таких тематичних груп в подальшому може служити як матеріал для створення словника, а також як критичний аналіз художнього твору Алена де Боттона «Тиждень у аеропорті Хітроу», та може стати невід’ємною частиною подальших наукових робіт та досліджень.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: