перейти на сайт>>

Теоретичні засади та практика фінансового обліку витрат на продукт

ID роботи: 7353
Тип роботи:
Об'єм: 40 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

1.Економічна сутність витрат та значення в діяльності підприємства

2.Економіко-правовий аналіз нормативної бази та огляд спеціальної літератури

3.Коротка організаційно – економічна характеристика базового підприємства

4. Організації фінансового обліку витрат на підприємстві

5.Відображення витрат на продукт у звітності підприємства

6.Шляхи удосконалення обліку витрат на продукт

Висновки

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

В ході дослідження теми  можна зробити висновок, що питання витрат досліджувалося багатьма авторами, багато з них мають різні підходи до визначення витрат, однак всі сходяться в одному, що витрати підприємства це сума всіх затрат на створення продукції, виражена у грошовій формі.

Собівартість є витратами підприємства на виробництво, служить основою порівняння витрат і доходів, тобто самоокупності. Собівартість показує, скільки коштів витрачає підприємство на виготовлення продукції, що випускається ним або яку націнку зробити понад собівартість, тобто вона є основою ціноутворення.

Основним нормативним джерелом обліку собівартості є Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» та положення (стандарт) бухгалтерського обліку 16 «Витрати». Витрати на підприємстві необхідно обліковувати так, щоб вони відповідали і податковому законодавству. Саме тому основним нормативним регулятором обліку витрат є Податковий кодекс України з роз’ясненнями.

Фінансовий облік витрат на ПНВП «Спецпромавтоматика»  ведеться на витратних рахунках. На  підприємствах лісового господарства, що вирощують саджанці для обліку витрат на вирощування використовується рахунок 23 «Виробництво» та рахунки класу 9 та 8. В кінці місяця витрати закриваються на фінансові результати - рахунок 79 «Фінансові результати».

Аналітичний  облік по рахунку  23 «Виробництво»  ведеться за видами виробництв, статтями витрат і видами або  групами  продукції, що виробляється. Хоча ПНВП «Спецпромавтоматика»  не відноситься числа великих підприємства, аналітичний облік витрат ведеться за підрозділами  підприємства  та   центрами   витрат   і відповідальності, оскільки продукція, яку випускає підприємство,  є різноманітною і потребує точної та оперативної інформації щодо формування її вартості.

Окрім рахунків 9 класу, підприємство веде облік і на рахунках 8 класу. Це створює додаткове навантаження на бухгалтера, оскільки автоматизації обліку немає, однак бухгалтер має можливість отримати інформацію про витрати не тільки за приналежністю до виробничого процесу, а й сформувати витрати за їх елементами.

Обліковий процес на ПНВП «Спецпромавтоматика»  ведеться за допомогою журнально-ордерної системи обліку. Для калькулювання використовується програма Ексель. З метою вдосконалення обліку на підприємстві, рекомендується впровадження автоматизації 1-С: Підприємство 8.0. Така програма дозволить вести і фінансовий, і збирати оперативно управлінську інформацію, і миттєво складати звітність в статистику.

Використання автоматизованого програмного забезпечення дозволяє вести облік відповідно до нормативів. Відзначимо, що розбіжностей в податковому обліку та фінансовому на підприємстві нема.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: