перейти на сайт>>

Територіальна організація господарства Біловодського району

ID роботи: 2190
Тип роботи:
Об'єм: 36 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ
1. Загальні відомості та Географічне положення
1.1. Історія утворення та територіально-адміністративний устрій району
1.2. Географія району
2. Господарська оцінка природних умов та природних ресурсів
3. Населення та трудові ресурси
3.1. Кількість населення
3.2. Соціальний захист та доходи населення
3.3. Характеристика ринку праці
4. Сучасний стан економіки регіону
4.1. Промисловий комплекс
4.2. Споживчий ринок та розвиток підприємництва
4.3. Фінансова сфера
4.4. Інвестиції
4.5. Сільське господарство
5. Проблеми та перспективи розвитку Біловодського району
Висновки
Використана література



Висновок:

Біловодський район - великий сільськогосподарський район, розташований у північно-східній частині Луганської області, як адміністративна одиниця утворений в 1923 році.

Біловодськ - один з древніх населених пунктів Слобідської України - заснований у 1686 році. З 1779 року по 1860 рік мав статус міста, з 1779 року по 1796 рік - повітового міста, у даний час як економічний і культурний центр визнаний історичним пам'ятником архітектури. Є в Біловодську і своє видатне архітектурне спорудження - Свято - Троїцький храм, споруджений у першій половині XIX сторіччя за проектом відомого архітектора імператорських військово-кінних заводів В.І. Букіна. Побудовано храм у візантійському стилі - 3-х престольний, 5-ти главий.

Біловодськ розкинувся на мальовничих берегах степової річки Деркул, через прозорі, "білі" води якої і отримав свою назву.

Біловодськ - один із давніх населених пунктів Слобідської України, майже століття був містом, 20 років - центром повіту. Заснований біглими селянами в кінці XVII століття, спочатку був козацькою столицею війська Донського. Перше згадування про Біловодську слободу відноситься до 1686 року. А після закінчення в 1779 році будівництва Деркульського конезаводу ( шостого військового кінного заводу Росії ) Біловодську надається статус міста.

Активне освоєння земель почалось в першій чверті ХIХ століття, коли поблизу Біловодська з'явилися нові кінні заводи : в 1803 р. - Стрілецький, в 1818 р. - Лимарівський, в 1823 р. - Новоолександрівський. З цього часу Біловодськ стає центром військово-кінзаводського округу.

Завдяки тому, що з давнини через Біловодськ пролягав Чумацький шлях, він завжди був доволі великим торговим центром, значення якого дещо зменшилось з будівництвом в 1872 році за 45 кілометрів на схід від Біловодська залізниці.

Як адміністративно-територіальна одиниця в складі Луганської області, Біловодський район створений в 1923 році.

Район сільськогосподарський і провідна його галузь- сільськогосподарське виробництво.

Відомий край найстарішими на Україні кінними заводами. Це єдиний в Україні район, де розташовані відразу три державних кінних заводи - Деркульський, Лимарівський та Новоолександрівський, які зараз є багатогалузевими господарствами по виробництву сільськогосподарської продукції.

Зараз Деркульський кінний завод спеціалізується на вирощуванні та розведенні коней чистокровної скакової породи та української верхової породної групи.

Лимарівський кінний завод з 1949 року займається розведенням орловської і руської рисистих порід. Мірилом якості роботи кінних заводів рисистого напрямку є отримання видатних призових коней. За останні 10 років на конях цього заводу було виграно 5 "Дербі". Теперішня слава заводу - вороний жеребець Прогул, вигравший більш ніж 40 традиційних призів, 5 призів "Еліта", приз "Золотий Дюк".

З початку ХХ століття Новоолександрівський кінний завод є одним з найбільших виробників ваговозів. Місцевими спеціалістами в 60-і роки було виведено новий тип руського ваговоза - новоолександрівський, що відрізняється видатними робочими властивостями


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: