перейти на сайт>>

Товарознавча оцінка пластмас, які використовуються для виготовлення посуду, що контактує з харчовими продуктами

ID роботи: 5010
Тип роботи:
Об'єм: 31 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

1.Загальна характеристика пластмас та технологія їх отримання

2. Характеристика властивостей побутових товарів з пластичних мас

3. Характеристика пластмас, які використовуються для виготовлення посуду, що контактує з харчовими продуктами

4. Товарознавча характеристика посуду з пластмас

5. Оцінка якості та безпечності  посуду з полімерних матеріалів

Висновок

Список використаної літератури



Висновок:

Природа дала людству доволі багато матеріалів для виготовлення посуду, та більшість із них вимагає додаткової обробки, що цілком змінює їх властивості. Так кераміку і фарфор ми отримуємо шляхом обпалювання глини, метали добуваємо з руд, сплавляємо їх одне з одним, скло виготовляємо з піску, для отримання кришталю додаємо свинець… А в минулому столітті в цю сферу проникли всюдисущі полімери. Вони не лише міцно закріпилися тут, а й поступово витісняють звичний посуд із наших кухонних шафок та столів закладів харчування.

Якість виробів з пластичних мас залежить від виконання вимог до властивостей сировини та складу пластичної маси, від правильності вибору конструкції і відповідно до  його призначення виробу, дотримання технологічних режимів переробки пластмаси.

Основою якості виробляємого  товару є рівень  вимог нормативно-технічної документації, які висуваються до виробів з пластичних мас господарського призначення. І недотримання одного з показників приводить до погіршення якості товару, а тобто і зниження  їх конкурентоспроможності. Тому  виробляємий товар повинен відповідати всім вимогам нормативно-технічної документації (ГОСТу, ТУ), щоб задовольнити потребу споживачів.

Тому до якості виробів з пластичних мас пред’являють вимоги у відношення виду та складу пластмаси, конструкції виробу, його зовнішнього вигляду, якості оздоблювання.

Склад пластмаси і конструкція виробів визначають усі їх основні споживчі властивості - ергономічні, естетичні, гігієнічні, надійність. Тому при оцінці якості виробів дуже важливо правильно встановити природу пластмас, яку використовують для їх виготовлення. Встановивши вид пластмаси та її властивості, можна скласти досить вичерпне уявлення про властивості виробів, умовах і можливостях його використання.

Пластмаса та вироби з пластмаси користуються великою популярністю у всьому світі. Особливо широко вони використовуються в побуті. Практично у кожній кухні є вироби з пластмаси, і вони є кращими помічниками господині, як при облаштуванні інтер'єру, так і при приготуванні і зберіганні їжі.

Ті чи інші  пластмаси, крім основних полімерів, містять хімічні добавки. Це означає, що самі вироби з пластмаси за певних умов користування та зберігання змінюють свої властивості. Хімічні добавки необхідні. Вони дозволяють виробам з пластмаси бути стійкими до температур, до впливу ультрафіолетових променів і т.д. Однак результати численних досліджень показують, що такі хімічні добавки, як бісфенол-А (БФА) і фталати, роблять негативний вплив на організм людини: страждає мозок, репродуктивна система, з'являються злоякісні пухлини. Безперечно, кількість хімічних добавок у пластмасі мінімально, і при одиничному використанні шкоди буде мало. Чого не можна сказати про тривалої експлуатації виробів з пластмаси: чим довше ми стикаємося  з пластмасою, тим вище ризик зашкодити організму.

Багато виробів з пластмаси можуть містити шкідливі стабілізатори, солі важких металів та інші токсичні речовини, і все це при нагріванні, а тим більше повторному використанні може потрапити в наш організм. Саме тому одноразовий посуд не можна використовувати повторно.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: