перейти на сайт>>

Управління розміщенням фінансових ресурсів підприємства

ID роботи: 10768
Тип роботи: Дипломная
Об'єм: 91 стор.
Вартiсть: 300 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ РОЗМІЩЕННЯМ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА

1.1. Фінансові ресурси підприємства як економічна категорія

1.2. Порядок формування та використання фінансових ресурсів підприємства

1.3. Особливості управління фінансовими ресурсами в сучасних умовах

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФОРМУВАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА

2.1.  Фінансово-економічна характеристика підприємства

2.2. Аналіз прибутковості підприємства

2.3. Характеристика напрямів розміщення фінансових ресурсів підприємства

РОЗДІЛ 3. ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ РОЗМІЩЕННЯМ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА

3.1.        Формування оптимальної системи залучення та розміщення фінансових ресурсів

Етапи формування системи управління фінансовими ресурсами включають:

  1. Визначення цілей організаційної структури управління фінансовими ресурсами.

3.2 Шляхи підвищення ефективності управління розміщенням фінансових ресурсів підприємства

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ



Висновок:
Успішне функціонування підприємства в сучасних умовах господарювання залежить від управління розміщенням фінансових ресурсів підприємства. Формування, розміщення та використання фінансових ресурсів підприємства – це складні динамічні процеси, орієнтовані на максимальну взаємодію із зовнішнім середовищем та забезпечення ефективного функціонування діяльності підприємства. Таким чином, у процесі дослідження була досягнута його головна мета, а саме розробка механізму управління розміщенням фінансових ресурсів підприємства та вирішені основні завдання, які були поставлені на початку роботи.
  1. Охарактеризовано фінансові ресурси підприємства як економічну категорію. Зазначається, що під фінансовими ресурсами розуміється сукупність грошових надходжень та доходів, що перебувають у розпорядженні підприємства, установи, організації, освоєння яких спрямоване на задоволення потреб, виконання фінансових зобов’язань та забезпечення розширеного відтворення. Фінансові ресурси на рівні підприємства використовуються на всіх етапах операційного циклу, а також стимулюють як фінансову, так і інвестиційну діяльність.
  2. Досліджено порядок формування та використання фінансових ресурсів підприємства. Виявлено, що формування фінансових ресурсів підприємств відбувається в момент надходження грошових коштів на рахунки і в касу підприємства, а їхнє використання означає процес обміну грошових коштів на матеріальні ресурси з метою продовження господарської діяльності підприємства. Визначено, що найбільш важливими фінансовими ресурсами вважаються виручка від реалізації продукції, робіт, послуг, чистий прибуток, амортизаційний фонд, а також залучені кошти у вигляді банківських кредитів.
  3. Розглянуто особливості управління фінансовими ресурсами в сучасних умовах та визначені фактори, що мають вплив на формування фінансових ресурсів підприємства. Визначено, що власний капітал, нерозподілений прибуток, довгострокові і короткострокові ресурси і позики відображають дійсний стан фінансових ресурсів підприємства.
  4. Надано характеристику діяльності організаційно-господарської діяльності ТОВ «МАЯК» основним видом діяльності якого є вирощування зернових та технічних культур та інші види діяльності. Для оцінки фінансових ресурсів підприємства проаналізовано загальний фінансовий стан, а також структура і стан джерел фінансування діяльності та джерела надходження фінансування.
  5. Проведено дослідження прибутковості ТОВ «МАЯК» Проведений аналіз показав, що у товаристві простежується тенденція зростання як чистого доходу від реалізації продукції так і собівартості реалізованої продукції, причому динаміка витрат за аналізований період, свідчить про їх високу частку у доходах підприємства, чистий прибуток зростає з 254,8 тис. грн у 2017 році до 568,4 тис. грн у 2019 році, але зростання собівартості продукції та інших операційних витрат суттєво вплинули на прибуток, отриманий від діяльності підприємства.
  6. Надана характеристика напрямів розміщення фінансових ресурсів підприємства. В цілому власні фінансові ресурси ТОВ «МАЯК» за аналізований період зросли у 2019 році на 44617,3 тис. грн, у 2020 році відповідно зросли на 30673,3 тис. грн. Основним власним фінансовим ресурсом є дохід товариства від його основної діяльності, який у структурі займає значну питому вагу, яка збільшується протягом аналізованого періоду. При цьому було з’ясовано, що залучені фінансові ресурси у товаристві мають найбільшу частку ніж власні фінансові ресурси. За аналізований період підвищується питома вага власних джерел, що в свою чергу здійснює позитивний вплив на фінансову діяльність товариства в цілому.
  7. Внесені пропозиції щодо формування оптимальної системи залучення та розміщення фінансових ресурсів. Запропонована для впровадження на підприємстві система управління фінансовими ресурсами. Зазначається, що для формування оптимальної системи залучення та розміщення фінансових ресурсів необхідне детальне планування, розробка та дотримання цілісної системи управління. Фінансова стратегія управління розміщенням фінансових ресурсів ТОВ «МАЯК» передбачає мобілізацію та використання внутрішніх фінансових ресурсів за рахунок: визначення необхідного розміру власних фінансових ресурсів, що формуються за рахунок внутрішніх джерел на періоди відповідно до основних цілей підприємства; виявлення резервів зростання власних джерел фінансових ресурсів та їх ефективного використання;оптимізації структури товарної продукції спрямовану на збільшення виробництва продукції підприємства, що має конкурентні переваги на ринку; оптимізації платіжної дисципліни, спрямованої на скорочення прострочених і поточних фінансових зобов’язань, строків оплати дебіторської заборгованості; розробки заходів, спрямованих на зміцнення платіжної дисципліни з метою недопущення утворення заборгованості з платежів до бюджету та позабюджетних фондів, з метою запобігання застосування до підприємства штрафних санкцій.
  8. Запропоновані шляхи підвищення ефективності управління розміщенням фінансових ресурсів підприємства. Було визначено, що основними факторами ефективного використання фінансових ресурсів на підприємстві є обсяг реалізації сільськогосподарської продукції. Основними джерелами резервів зниження собівартості продукції для підприємства виступають: – ведення на підприємстві періодичних платіжних календарів та бюджетів з планами на місяць, квартал та рік; зниження трудомісткості – переглянути розподіл праці співробітників аби уникнути дублювання ними функцій, скорочення витрат на оплату праці за рахунок аутсорсінгу, скорочення адміністративно-управлінських витрат. Ефективність управління фінансовими ресурсами ТОВ «МАЯК» можна підвищувати, зменшуючи термін оборотності і підвищуючи рентабельність за рахунок зниження витрат і збільшення виручки. Один із способів економії оборотного капіталу, а отже підвищення його оборотності полягає у вдосконаленні управління запасами.

НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: