перейти на сайт>>

Формування в школярів інтересу до вивчення української мови

ID роботи: 1627
Тип роботи:
Об'єм: 12 стор.
Вартiсть: 30 грн.


Змiст:

Вступ
1. Характеристика системи мовної освіти в Україні
2. Урок української мови як один з основних засобів розвитку здібностей учнів
3. Стимулювання інтересу до вивчення української мови
4. Значення нетрадиційних уроків у формуванні в школярів інтересу до вивчення української мови
Висновки
Використана література



Висновок:

Щоб сучасний урок української мови був радісним і цікавим словесникам слід застосовувати інноваційні методи навчання. Нові форми проведення уроків є своєрідною модифікацією традиційних їх типів, відомі такі форми, як семінар, залік, практикум, диспут, конференція, навчальна гра. Ми хочемо зупинитися на грі. Використання ігрових моментів у процесі навчання дає можливість активізувати опорні знання учнів, збільшити інтерес до певної наукової дисципліни, розширити їхній кругозір, підвищити інтелектуальний рівень.
Ще якихось сто років тому педагогічна наука вважала, що пізнавальні ігри – це не більш ніж “інтелектуальний курйоз”. Та з часом психологи схарактеризували гру як найкращу підготовку до майбутнього життя, складним синтезом потягу й інтересу. В ігрових ситуаціях дитина почувається вільно, вона не скута досвідом, знаннями, не обмежена якимись заборонами. Гра – це унікальне явище дійсності. Вона викликає інтерес у різних галузях знань: філософії, теорії управління, культорології, етнографії, психології і педагогіці.
Робота на уроках української мови дає змогу в цікавій формі комплексно вивчати мову, ілюструвати, повторювати, закріплювати, поглиблювати знання учнів, розвивати, вдосконалювати їхню грамотність. Це посилює практичну спрямованість усної та писемної мовленнєвої діяльності учнів.
Вміло і цікаво проведені вчителем позакласні заняття дають можливість учням не лише глибше пізнати закони мови, а й привчитися працювати з науково-популярною літературою з мовознавства, зі словниками різних типів, удосконалювати рівень свого усного і писемного мовлення в старших класах.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: