перейти на сайт>>

Формування ЄС і зовнішня політика США у Європі у другій половинні ХХ – початку ХХІ століття

ID роботи: 2769
Тип роботи:
Об'єм: 50 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
1. Історія створення та розвиток європейського союзу
1.1. Інтеграційні процеси у Європі у другій половині ХХ століття
1.2. Роль США у формуванні Європейського Союзу
1.3. Організаційна будова та структура Євросоюзу
2. зовнішньої політики США у країнах Євросоюзу
2.1. Військова політика США в Європі
2.3. Роль США на новому світі
2.4. Утворення трансатлантичної "тріщини"
2.5. Переваги рейнської економічної моделі
Висновок
Література



Висновок:

Непрямолінійними й досить непростими, як і далеко не повною мірою осмисленими, принаймні громадськістю України, завжди були взаємовідносини США та Європи. Було би великим спрощенням вважати, що перетворення США на єдину наддержаву та їхня одноосібна гегемонія викликають суто позитивні емоції європейської спільноти. Хоча справа тут не в емоційному сприйнятті явищ, про які вестиметься мова в цій статті. Нас цікавлять більш фундаментальні речі - доля Європи як визнаного лідера світового цивілізаційного процесу, збереження її унікальності, утвердження як самостійного центру багатополярного світу ІІІ тисячоліття. Інакше кажучи, фактичний занепад Європи, її остаточне підпорядкування панамериканізму, дифузія у процесі глобалізації, дезінтеграція між євроатлантичним та євроазіатським полюсами - саме в площині таких загроз має розглядатися порушена проблема, яка не може сприйматися відсторонено жодним українцем, адже ми є частиною Європи, ми — європейці, і все, що відбувається на континенті, стосується кожного з нас.

Європа завжди була і залишається центром економічних та соціальних інновацій. На відміну від інших країн, зокрема, США та Японії, в історії яких були тривалі періоди, коли вони розвивалися за принципами так званої наздоганяючої стратегії (відтворення чужого досвіду), господарська система європейських країн завжди вдосконалювалася на власній основі, спиралася на власний інтелект і духовні потенції своїх народів. У зв'язку з цим добре відомо й те, що США створили свій економічний потенціал значною мірою завдяки європейським іммігрантам: після Першої та особливо Другої світових воєн до Америки емігрувало чимало видатних представників європейської інтелектуальної еліти.

Унікальність європейської цивілізації полягає і в тому, що вона найбільшою мірою кореспондує з основоположними закономірностями ринкових відносин, принципами капіталізму. М. Вебер підкреслював, що капіталізм як суспільна база сучасного економічного прогресу виріс із глибин європейської душі. "Сучасна людина, - наголошував він, - дитина європейської культури". У цьому контексті цілком логічним є й те, що такі важливі критерії цивілізаційного прогресу, як усебічний розвиток особистості, якість життя, права людини, принципи та механізми її соціального захисту, підпорядкування цим принципам визначальних функцій держави, - всі ці вагомі чинники світового прогресу були започатковані й дістали динамічний розвиток на теренах європейської цивілізації.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: