перейти на сайт>>

Цивільні процесуальні правовідносини: поняття, підстави виникнення. Охарактеризувати основні та додаткові правовідносини, а також службово-допоміжні.

ID роботи: 7656
Тип роботи:
Об'єм: 23 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

1. Цивільні процесуальні правовідносини: поняття, підстави виникнення.

2. Суб’єкти цивільних процесуальних правовідносин

3. Зміст цивільних процесуальних правовідносин.

4.  Об’єкти цивільних процесуальних правовідносин.

Питання для самостійної роботи

1. Складові виникнення цивільних процесуальних правовідносин. Зазначити джерело.

2. Охарактеризувати основні та додаткові правовідносини, а також службово-допоміжні. Зазначити джерело.

3. Охарактеризувати процесуальні функції, які виконують суб’єкти цивільних процесуальних правовідносин. Зазначити джерело.

4. Охарактеризувати категорію «особи, які сприяють здійсненню правосуддя» (інші учасники цивільного процесу), визначити їх процесуальні права й обов’язки (посилаючись на норми ЦПК). Зазначити джерело.

5. Навести визначення понять «повноваження суду», «компетенція суду». Зазначити джерело.

6.  Види цивільної процесуальної форми. Зазначити джерело.

7. Що таке об’єкт цивільних процесуальних правовідносин? Зазначити джерело.

Практичне завдання

1. Скласти зустрічну позовну заяву про визнання права власності на жилий будинок, нажитий під час роздільного проживання.

Задача № 7

Дубова О. Л. звернулася з позовом про встановлення батьківства і стягнення аліментів з Дмитрова В. В. Суддя послав позовну заяву в суд за місцем проживання відповідача, посилаючись на те, що позов був поданий з порушенням правил про підсудність.

Чи правильні дії  судді? Який вид підсудності встановлений для цієї категорії справ?

Задача № 31

Старков В.І, не погодившись з рішенням районної адміністрації про невключення в списки виборців свого сусіда Храмова М. В., звернувся до суду за захистом прав останнього. Суд, розглянувши справу, встановив неправильність в списках виборців.

Вирішіть питання про судові витрати.

Задача № 44

Селіна А. В. звернулася до суду з позовом про стягнення з свого чоловіка аліментів на утримування сина. У позовній заяві вона вказала, що відповідач проживає разом з ними, але матеріально сім'ї не допомагає, оскільки виплачує аліменти на утримання дочки від першого шлюбу і утримує непрацездатного батька.

Назвіть осіб, які беруть участь у вказаній справі.

Література



Висновок:

Выполняем на заказ контрольные, курсовые и дипломные работы по всем отраслям права. Опыт работы – 14 лет. Тел.: 050-102-29-21, 093-826-45-66 natvik78@yandex.ru


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: