перейти на сайт>>

Шляхи вдосконалення діяльності керівника органу виконавчої влади (на прикладі голови райдержадміністрації)

ID роботи: 6234
Тип роботи:
Об'єм: 118 стор.
Вартiсть: 250 грн.


Змiст:

ВСТУП

Розділ І. КЕРІВНИК ОРГАНУ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ РЕГІОНАЛЬНОГО РІВНЯ В СУЧАСНІЙ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІЙ РЕАЛЬНОСТІ

1.1.Нормативно-правове забезпечення діяльності системи органів виконавчої влади

1.2. Функції  керівника органу виконавчої влади

Висновок до розділу 1

Розділ ІІ. Організація діяльності КЕРІВНИКІВ органів виконавчої влади та фактори, що впливають на її ефективність

2.1. Поняття та види керівників органів виконавчої влади

2.2. Характеристика чинників,  що впливають на ефективність діяльності керівника в органах виконавчої  влади в Україні

Висновок до розділу 2

Розділ ІІІ. ДОСЛІДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КЕРІВНИКА ОРГАНУ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ (НА ПРИКЛАДІ СВАТІВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ)  ТА НАПРЯМКИ ЇЇ ВДОСКОНАЛЕННЯ

3.1. Аналіз ефективності діяльності керівників органу виконавчої влади на прикладі райдержадміністрації

3.2. Концептуальні підходи до розробки системи безперервного навчання керівників органу виконавчої влади

3.3. Впровадження ефективної  системи оцінки керівників органу виконавчої влади  та її вплив на результати діяльності

Висновок до розділу 3

Висновок

Список літератури

Додатки



Висновок:

Таким чином, відповідно до поставлених завдань у магістерській роботі були розглянуті шляхи вдосконалення діяльності керівника органу виконавчої влади на прикладі райдержадміністрації.

Дослідження нормативно-правового забезпечення діяльності системи органів виконавчої влади показало, що виконавча влада – це самостійна гілка державної влади, на яку покладається здійснення постійного управління різними сферами і забезпечення виконання Конституції України, законів та підзаконних нормативно-правових актів.

Вивчення основних функції  керівника органу виконавчої влади дало змогу з’ясувати, що можна виділити нормотворчу, установчу, правозастосовчу (виконавчо-розпорядчу), контрольну функції керівників місцевих держадміністрацій. Важливою функцією керівників місцевих державних адміністрацій є нормотворча, що полягає у врегулюванні суспільних відносин шляхом видання актів нормативного характеру.

Розглянуто  поняття та види керівників органів виконавчої влади.

Керівник  органу виконавчої влади – це посадова особа, яка, виходячи з характеру та змісту повноважень, очолює цей орган і несе персональну відповідальність за його роботу

Отже, керівники державних органів влади регіонального рівня мають досить широке коло повноважень та владних можливостей, безпосередні зв’язки з центральними органами влади.

Зазначається, що новою редакцією закону «Про державну службу» посади державної служби поділяються на п’ять груп залежно від характеру та обсягу посадових обов’язків. Кожна група, у свою чергу, поділяється на чотири підгрупи залежно від організаційно-правового рівня органу державної влади.

До  групи І належать посади керівників органів державної влади, повноваження (юрисдикція) яких поширюється на всю територію України; голів місцевих державних адміністрацій. До групи II – посади керівників органів державної влади, повноваження (юрисдикція) яких поширюється на територію однієї чи кількох адміністративно-територіальних одиниць. До групи III – посади керівників структурних підрозділів державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, керівників державних органів, повноваження (юрисдикція) яких поширюється на територію однієї чи кількох адміністративно-територіальних одиниць.

Уточнено основні чинники, що впливають на вдосконалення діяльності керівника в органах виконавчої влади в Україні.

Обґрунтована  система збалансованих показників, орієнтована на підвищення результативності органу державного управління, може являти собою робочий механізм визначення довгострокових цілей і шляхів їх досягнення, трансформації цілей у конкретні завдання в кількісному вираженні, оцінки рівня досягнення цілей та орієнтувати роботу органів влади на управління за результатами.

Стиль  менеджера має багато в чому властиві йому індивідуальні особ­ливості (риси суб’єктивності), які варто розділити на дві класифікаційні озна­ки: індивідуально-психологічні риси керівників і ділові якості керівників. До чинників, які визначають індивідуально-психологічні риси керівників відне­семо характер, тип темпераменту, акцентуація характеру, розум, інтелект, спрямованість керівника, інтереси керівника, переконання, здібності, вольові якості, життєві позиції і цінності менеджера, харизму, комунікабельність, стресостійкість, порядність.

У рамках аналізу ефективності діяльності керівників органу виконавчої влади на прикладі райдержадміністрації було проведено анкетування, яке показало, що в цілому серед опитаних (незалежно від  віку і  стажу) 64% співробітників задоволено справжнім місцем роботи.

У процесі вдосконалення діяльності керівників органу виконавчої влади Сватівської райдержадміністрації пропонується:

1.З метою оцінки професійних якостей керівників Сватівської РДА та їх відповідності займаній посаді використовують такий інструмент як атестація.

Головна мета атестації керівників Сватівської РДА - забезпечити об’єктивну та повну оцінку ділових, моральних та особистих якостей осіб начальницького складу на основі глибокого і всебічного їх вивчення, а також визначити ступінь відповідальності особи посаді, яку вона займає, та перспективу її службового використання.

У процесі розробки концептуальних підходів до системи безперервного навчання керівників органу виконавчої влади розглянуто та охарактеризовано систему безперервного навчання керівників та посадових осіб Сватівської РДА.

Усвідомлення необхідності врахування вікових особливостей керівників підрозділів органів виконавчої влади включених у процес професійної підготовки, відношення до цього процесу як до процесу навчання дорослих учнів, допоможе розставити акценти, використання яких дозволить посилити мотивацію освітньої діяльності керівників та посадових осіб, підвищити ефективність професійного навчання на усіх етапах системи неперервної професійної освіти працівників Сватівської РДА.

В рамках розробити практичних рекомендації щодо впровадження системи управління якістю в діяльності керівника органу виконавчої влади з метою отримання керівництвом динамічної оцін­ки відповідності управлінського персоналу займаним посадам в Сватівській РДА запропоновано здійсню­вати, окрім атестації, постійне оцінювання за системою оцінки компетенції, що потребує поетапних дій.

2. Проведені дослідження про використання робочого часу посадових осіб Сватівської РДА показали, що даний процес побудований не раціонально. Тому його необхідно удосконалити. Для аналізованого керівника позитивним визнається розподіл часу по присутності на оперативних нарадах і в службових відрядженнях. При цьому, не можна не відмітити, що позитивні чинники досягнуті унаслідок їх регламентації керівництвом підприємства і його структурою.

онцептуальні підходи до розробки системи безперервного навчання керівників органу виконавчої влади

3. Розроблена система безперервного навчання керівного складу Сватівської РДА. Передбачається, що її впровадження дозволить максимально поєднати теорію з практикою і принесе видиму користь не тільки конкретному працівнику, але і виконавчому органу, який посилає службовця на навчання.

Модель  системи безперервного навчання керівного складу органу виконавчої влади представлена ​​трьома великими блоками, що характеризують її основні напрямки діяльності. Реформа адміністративної системи спрямована, перш за все, на оптимізацію чисельності працівників органу виконавчої влади  на всіх рівнях управління. Досягнення цієї мети неможливо без значного підвищення рівня професіоналізму державних службовців, що передбачає вдосконалення системи професійної підготовки, перепідготовки, постійного і безперервного підвищення кваліфікації та кадрової роботи в цілому.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: