перейти на сайт>>

Шляхи підвищення продуктивності праці персоналу підприємства

ID роботи: 9611
Тип роботи:
Об'єм: 50 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

1. Продуктивність праці як економічна категорія

2. Теоретичні аспекти вимірювання та підвищення рівня продуктивності праці на сучасному підприємстві

2.1. Характеристика основних факторів та чинників, що визначають рівень ефективності праці

2.2. Показники і методи вимірювання продуктивності праці

3. Розрахункова частина

3.1. Загальна характеристика підприємства та аналіз його основних техніко-економічних показників

3.2. Аналіз рівня продуктивності праці на ТОВ «Вектор» Тетіївський комбікормовий завод

4.  Пропозиції щодо підвищення продуктивності праці на ТОВ «Вектор» Тетіївський комбікормовий завод

Висновки

Література

Додатки

 



Висновок:

Отже, можна стверджувати, що продуктивність розглядається як загальний показник, що характеризує ефективність використання ресурсів для виробництва продукції, а продуктивність праці як узагальнюючий показник ефективності трудової діяльності працівників. Продуктивність праці є дискусійною за змістом економічною категорією, яка відбиває ступінь ефективності процесу праці та вимірюється кількістю виробленої продукції за одиницю часу, або кількістю робочого часу, витраченого на виготовлення одиниці продукції. Значення продуктивності праці визначається тим, що її зростання забезпечує підприємствам і всьому суспільному виробництву подальший розвиток і сприятливі перспективи, що в кінцевому рахунку веде до підвищення рівня життя населення. Тому кожному підприємству необхідно приділяти належну увагу підвищенню рівня продуктивності праці. Це сприятиме соціально-економічному розвитку та забезпеченню конкурентоспроможності підприємства на ринку. Для цього потрібно розглядати науково-технічні, технологічні, соціально-економічні та організаційно-економічні передумови зростання продуктивності праці в тісному взаємозв’язку. А на підставі проведеного аналізу та виявлення резервів розробляти та реалізовувати відповідні програми управління продуктивністю праці, що спрямовані на її підвищення на підприємстві.

У результаті проведеного аналізу було з’ясовано, що на ТОВ «Вектор» Тетіївський комбікормовий завод спостерігається поступове нарощування обсягів виробництва та покращення результатів діяльності. За період із 2013 по 2014 рр. збільшення доходу (виручки) від реалізації продукції становило  106,4%, до рівня попереднього періоду, а у 2015   дохід виріс на 50%.

Аналіз даних продуктивності праці показав, що загальна кількість відпрацьованого часу всіма працівниками збільшується, так у 2013 році відпрацьовано 154980 люд.год, а у 2015 році – 243432 люд.год. має тенденцію до зростання і кількість часу, відпрацьованого одним працівником, що свідчить про наявність  у підприємства втрат робочого часу і нераціональних його витрат, що призводить до зменшення  продуктивності праці, до погіршення використання трудових ресурсів, вкладення   додаткових заходів і витрат.

Негативним чинником є те, що на протязі аналізованого періоду спостерігається зменшення середньої продуктивності праці як одного працівника так і одного робітника відповідно на 245,46 грн. та 152,6 грн.

Управління продуктивністю праці на ТОВ «Вектор» Тетіївський комбікормовий завод – це складне комплексне завдання, однаково важливе для організацій будь-якої сфери діяльності й будь-якого розміру, якщо вони планують досягти успіху в ринковій конкуренції. Реалізація цього завдання залежить від грамотної та скоординованої роботи економістів і менеджерів на всіх етапах програми.

Комплекс заходів щодо підвищення продуктивності праці  ТОВ «Вектор» Тетіївський комбікормовий завод включає: підвищення використання діючих виробничих потужностей, а саме  растарювання основної маси сировини, що надходить в тарі проводити при прийомі та розміщенні в силосні ємності. Це дасть змогу провести суміщення посад та скоротити  чисельність працівників на 3 особи, заходи з удосконалення організації виробництва та збільшення кількості виробляємої продукції. 


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: