перейти на сайт>>

Экранизация произведений Леси Украинки. Фильм Бография. Иду к тебе

ID роботи: 328
Тип роботи:
Об'єм: 21 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ
1. Твори Лесі Українки в кіномистецтві
1.1. Лісова пісня
1.2. Екранізація твору “Кам’яний господар”
1.3. На полі крові
Леся Українка і кінематограф
2.1. Образ лесі Українки у кіно
2.2. Фільм-біографія „Іду до тебе”
Висновок
Література



Висновок:

Леся Українка – найвеличніша постать у нашій літературі. І, власне, це – та творчість, яка дає можливість творити, яка надихає, яка закликає, яка навчає любити.

Людина народжується, щоб дарувати своє серце іншим. І справжній поет – це митець, який дбає про збагачення духовного світу людини, формування високих моральних якостей. Такою поетесою була Леся Українка. З її іменем в українську й світову літературу ввійшов письменник-громадянин, письменник-патріот, співець осяйних ідеалів людства.

Леся Українка є прикладом перемоги духу над скороминущим. Усе її життя — це зразок людського подвигу. Борючись з важкою недугою, перенісши сім операцій, вона не скорилась долі, бо мала в серці віру і надію. І звучали поезії, сповнені оптимізму, що стверджували незламність людського духу, перемогу добра над злом

Лесі Українці присвячено художній фільм М. Мащенка «Іду до тебе» (1972 р.) за сценарієм І. Драча, науково-популярні картини «Леся Українка» (1957 р., 1969 р.), документальну стрічку «Леся Українка» (1971 р.). Найвідоміші екранізації її творів — «Лісова пісня» (1961 р., В. Івченко) та «Лісова пісня. Мавка» (1980 р., Ю. Іллєнко), «Спокуса Дон Жуана» (1985 р., В. Левін), телевізійна вистава «Оргія» (1991 р.). Композитор М. Скорульський 1936 р. написав балет «Лісова пісня» за однойменною драмою-феєрією Лесі Українки. Режисером С. Пасічником було поставлено поетичну виставу за поезіями Лесі Українки «Монологи. Вечір Слова» та виставу «Адвокат Мартіан».

Фільм „Іду до тебе” розповідає про постать української поетеси Лесі Українки. Головний мотив фільму — трагічне кохання Лесі Українки до революціонера-марксиста Сергія Мержинського.

Фільм про подорож поетеси до свого коханого, у дослівному та метафоричному сенсі водночас. Після смерті С. Мержинського Леся написала поему «Одержима», що стала відображенням сили духу поетеси. Але не тільки любовна лірика є у цьому фільмі.

Він нагадує нам про любов поетеси до України, до рідної мови, що за словами Лесі є «душею народу», її революційну та національну позицію у справі боротьби за існування України. Фільм складається з мозаїки спогадів, настроїв, уривчастих епізодів, які сплетаючись створюють чисту ліричну мініатюру.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: