перейти на сайт>>

Історичні аспекти розвитку туризмології

ID роботи: 9814
Тип роботи:
Об'єм: 35 стор.
Вартiсть: 60 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Наукові основи туризмології як науки

1.1. Сутність туризмології, туристичного бізнесу, туризмознавства

1.2. Основні концепції туризмології

1.3. Становлення науки про туризм

Розділ 2. Історичні аспекти туризмології

2.1. Туризмознавство як фундамент розвитку туризмології

2.2. Історичні етапи розвитку туризмології

2.3. Основні національні туризмологічні школи

Висновки

Список використаних джерел



Висновок:

Викладені міркування дають нам підстави зробити таке узагальнення: туризмологія являє собою не окрему науку, а науковий міждисциплінарний напрямок або комплекс загальних і прикладних наук про туризм і туристичну діяльність.

 Зростаюча роль туризму в економічному, соціальному та політичному житті суспільства вимагає теоретичного осмислення цього явища. Саме означеній  нагальній потребі сучасності відповідає формування науки про туризм, за допомогою якої можна було б узагальнювати і систематизувати різні питання, які виникають в туристичній діяльності.

Аналіз публікацій вітчизняних і закордонних вчених показує, що наука про туризм в даний час знаходиться в стадії формування.  Можна зробити висновок, що дослідження вчених у сфері туризму мали як науковий, так і практичний характер, розкривали основні проблеми даного напрямку і пропонували пошуки шляхів розвитку галузі туризму.

Як вже зазначалося, туризм є відносно новим соціально-економічним явищем. Подорожі, які відбувалися до XIX століття, не можна вважати туризмом у сучасному розумінні. Більшість вчених-фахівців сходяться на тому, що сучасний туризм зі своєю структурою, матеріальною базою, методами роботи почав складатися тільки в XIX столітті.

Найважливішим компонентом туризмології, її основою є теорія туризму. Вона являє собою сукупність достовірних наукових знань, зафіксованих на відповідній для цієї мети науковій мові у формі взаємопов’язаних тверджень – концептів.

Теорія туризму включає знання, за допомогою яких можуть бути описані і пояснені різноманітні явища в туризмі, а відкриті у цій сфері закономірності впорядковані.

Завершуючи аналіз сучасного етапу розвитку туризмології і теорії туризму, можна зробити наступні висновки:

поглиблюється науковий характер системи знань про туризм;

у дослідженнях туризму використовується новий науковий апарат за рахунок застосування сучасних методів математики, інформатики, статистики;

продовжується накопичення нових знань про туризм як важливе явище суспільного життя;

відбувається уніфікація туристичної термінології та методики статистичних спостережень та досліджень в туризмі.

Але не варто забувати, що на початку XXI століття наука стикається з новими вимогами для дослідження відповідних теоретичних і прикладних проблем. Отже, виникає необхідність об’єднання зусиль різних освітніх, науково-дослідних установ, окремих вчених у національному і світовому масштабі з метою вирішення актуальних проблем, що стоять перед туризмом в новому столітті.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: