перейти на сайт>>

Історичні передумови, відмітні ознаки та наслідки національної революції в Китаї 1925-1927 р.

ID роботи: 5926
Тип роботи:
Об'єм: 25 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

1.Основні періоди та діючі особи Національної революції в Китаї

1.1.Періодизація національної революції в Китаї

1.2 Китайська Національна Народна партія як головний претендент на керівництво країною

1.3 Створення комуністичної партії Китаю в результаті революції

2.Головні події Національної революції в Китаю

2.1. Національно-визвольна боротьба. «Рух 4 травня»

2.2. Національна революція 1925–1927 рр. Об`єднання Китаю

2.3. Внутрішня і зовнішня політика Гоміндану

2.4. Протистояння між КПК і Гомінданом

Висновок

Список використаних джерел



Висновок:

Китайська революція – серії великих політичних повстань в Китаї в 1911 – 1949, що призвели до правління Комуністичної партії і встановлення Китайської народної республіки. У 1912 національне повстання скинуло імператора Манчжурії династії Цін. У 1923-1925 – під керівництвом Сунь Ятсена розвився патріотичний рух, націоналісти Чан Кайші в 1925-49 або Гоміньдан були зміщені зростаючим комуністичним рухом. Довгий кидок (10 тис. км.) в 1934-35 армії комуністів, щоб уникнути атак націоналістів висунув Мао Цзедуна як комуністичного лідера. Під час Другої світової війни 1939-1945 різні китайські політичні лідери виступали проти вторгнення Японії. Конфлікти закінчилися громадянською війною 1946-49, коли сили націоналістів були розбиті, а Чан Кайши перебрався на острів Тайвань. З цього моменту було оголошено про існування Китайської народної республіки під керівництвом комуністичного лідера Мао Цзедуна.

Революція 1925-27 потерпіла поразку, але Китай не повернувся до передреволюційного стану. Старі мілітаристські кліки були розбиті. У правлячому буржуазно-поміщицькому блоці зміцнилися позиції крупної буржуазії, яка добивалася об'єднання країни під своєю владою і, знаходячись в союзі з іноземними імперіалістами, прагнула в той же час отримати від них поступки. В ході революції трудящі набули досвіду політичної боротьби, в гущавину народних мас проникли ідеї дружби з СРСР.

Революція стала закономірним підсумком розвитку країни в кінці Х1Х в. - початку ХХ ст. У цей час Китай остаточно постріляв свою незалежність  і превра  покотився в  напівколонію європейських держав.  Ця проблема ще більше ускладнилася на рубежі ХХ в., коли провідні західні держави перейшли до монополістичної стадії. У цей час Китай зіткнувся з новими формами колоніальної експансії, які не були відомі на попередніх етапах. Після першої світової війни становище країни значно погіршився в зв'язку появою на світовій арені молодої імперіалістичної держави - Японії.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: