перейти на сайт>>

Особливості розвитку туризму в Монголії

ID роботи: 5200
Тип роботи:
Об'єм: 25 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

1. Характеристика економіко-географічного положення природного потенціалу Монголії

1.1 Особливості географічного положення з точки зору туризму

1.2 Характеристика рельєфу, клімату, внутрішніх вод як природних умов розвитку туризму

1.3 Особливості вертикальної та горизонтальної природної зональності території

2. Історико-культурні особливості монголії

2.1 Народонаселення, раси, конфесії країни

2.2 Туристський аналіз  історії країни

2.3 Культура та традиції як компонент туризму

3. Політико-економічні умови розвитку туризму

3.1 Економіка та туристська інфраструктура

3.2 Екологічний стан території країни та його вплив на розвиток туризму

4. Види туризму, поширені в регіоні

Висновок

Список використаних джерел



Висновок:

Монголія - держава в Центральної Азії. На сході, півдні і заході межує з Китаєм, на півночі - з Росією. Раніше іменувалася Зовнішньою Монголією, країна посідає приблизно половину обширної історичної області, яка носила колись назву Монголія.

Безумовно, більшість туристів, які приїжджають в Монголію, є прихильниками екотуризму та активного відпочинку. Особлива природа, багата історія і, звичайно, безліч традицій, що зберегли культуру і самобутність місцевого населення, - все це щорічно притягає до Монголії чимала кількість громадян з інших країн.

Через нерозвиненість інфраструктури туризм практично не розвинений, хоча в Монголії багато визначних пам'яток. Крім красот первозданних гір і Гобійський пустель є цікаві об'єкти історії. У багатьох місцях зустрічаються петрогліфи різних епох (в каньйоні р. Чулут в хребті Тарбагатай), кургани та кам'яні баби. Збереглися руїни Орду-Балика - столиці Уйгурського каганату (745-840) і руїни Каракоруму - столиці монгольських імператорів.

Контрастна столиця держави, місто Улан-Батор, хоч і не є обов'язковим пунктом в туристичному маршруті, але також приваблює зарубіжних гостей своїми пам'ятками. Найбільш популярні з них - мавзолей Сухе-Батора, дзвін Миру, Зимовий палац, монастирі Чойжін-Ламин-Сум і Гандан, а також гора Богдо-Ул, що є місцем народження Чингисхана.

Монголія - одна з найцікавіших азіатських країн. Не дивлячись на відсутність великої кількості історичних споруд або розкішного морського побережжя, ця країна привертала і привертає до себе увагу сотень тисяч туристів. І це недивно - головним багатством цієї країни була і залишається майже не змінена людьми природа. Безкрайні простори зелених степів, мляві на перший погляд пустелі і солончаки, дикі ландшафти гірських районів, смарагдові "очі" озер і, найголовніше - незабутня культура місцевих жителів, ось що манить сюди гостей зі всього світла.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: