перейти на сайт>>

ЗАКОНОДАВЧИЙ ПРОЦЕС В УКРАЇНІ

ID роботи: 5788
Тип роботи:
Об'єм: 29 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ

1.     Стан наукових досліджень поняття та сутності

законодавчого процесу (законодавчої процедури)

2.     Конституційно-правова основа стадій законодавчого процесу

3.     Особливості прийняття конституційних законів

4.     Аналіз законодавчої діяльності Верховної Ради України у 2007 – 2012 р.р. (за матеріалами ЗМІ).

Висновки

Законодавство та література



Висновок:

Аналізуючи законотворчий процес України, необхідно зазначити, що його кількісні показники відповідають загальносвітовим стандартам, однак вони досить часто не підкріплені якісними. Основними причинами такої неефективності є недостатнє правове врегулювання процесу прийняття законів та низька якість законопроектів, що подаються на розгляд парламенту.

Відсутність чіткого нормативно-правового регулювання законодавчого процесу в Україні негативно впливає на його здійснення. На законодавчому рівні відсутні визначення як нормотворчого загалом, так і законодавчого зокрема, процесів, їх принципів та стадій. Виникла потреба поставити наукові розробки в галузі правотворчості на законодавчий рівень, оскільки плюралізм учасників законодавчого процесу все частіше переходить у правовий нігілізм та дилетантизм. Наслідком такого становища є низька якість нормативно-правових актів, у тому числі й законів.

В даний час нагальною є потреба упорядкувати законодавчий процес шля­хом планування законодавчої роботи, що спирається на законодавчо закріплені засади суспільного розвитку.

Водночас на послідовність розгляду запланованих законопроектів для прискореного прийняття пріоритетних із погляду суспільного зацікавлення рішень має впли­вати через парламентську більшість виконавча влада, яка здійснює внутрішню і зовнішню політику держави, виконує положення Кон­ституції і законів України, актів Президента України (ст. 116).

В Україні законодавча політика має ґрунтуватися на законодав­чо закріплених засадах суспільного розвитку як державна діяльність щодо визначення принципів, стратегії і тактики розвитку національ­ного законодавства з окреслення пріоритетності законодавчих актів на підставі об’єктивного осмислення надбань минулого, моніторин­гу законодавства, аналізу та прогнозування тенденцій і напрямів йо­го подальшого вдосконалення.

Реалізація такої політики має передба­чати наявність сталого правового механізму, який має визначити всі стадії прийняття законодавчих рішень. Для ефективного його функ­ціонування необхідна належна правова основа, яка поєднуватиме як змістові, так і процедурно-процесуальні аспекти роботи законодавчо­го органу та інших учасників законотворчого процесу.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: