перейти на сайт>>

ПОЛІТИЧНІ ПАРТІЇ ЯК СУБ’ЄКТИ КОНСТИТУЦІЙНО-ПРАВОВИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ

ID роботи: 5790
Тип роботи:
Об'єм: 29 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ

1. Наукові дослідження становлення та діяльності політичних партій в Україні

2. Конституційно-правове регулювання організації та діяльності політичних партії в Україні

3. Аналіз участі політичних партій у виборчому процесі 2012 року (за матеріалами ЗМІ)

Висновки

Законодавство та література



Висновок:

Таким чином, як показало дослідження, проведене у курсовій роботі, на сьогодні партії є досить суттєвим, а подекуди й визначальним елементом політичної системи. Виступаючи посередником між громадянським суспільством і державою, вони є гарантом стабільності у відносинах між ними.

Сьогодні українські політичні партії мають певний суб’єктний статус у системі державної влади. Проте, значна їх частина є не стільки інститутами, які представляють інтереси суспільства в органах влади, скільки формою легітимації окремих груп політичної, бюрокра­тичної та бізнесової еліти, надання їм видимості публічного функціонування та легальним механізмом входження у парламент для ведення лобістської діяльності. Причини цього вбачають­ся у відсутності демократичних перетворень, які б вивели політичні партії, що представляють гро­мадянське суспільство, на перші ролі у системі державної влади.

За  даними Центральної виборчої комісії щодо виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 р. (виборча кампанія 2012 року), зареєстровано 2643 канди­дати у партійних списках та 1710 кан­дидатів, висунутих партіями.

Суб’єктами виборчого процесу на парламентських виборах 2012 р. стали 87 партій, з яких 22 – це партії, які висунули список кандидатів у депутати від партії у загальнодержавному окрузі.

Наявність названих політико-правових передумов є необхідною щодо ре­алізації політичними партіями їх пра­ва участі у виборах представницьких органів публічної влади та, зокрема, у виборах народних депутатів України. У свою чергу забезпечується це право відповідними юридичними (правовими) гарантіями.

Сьогодні до політичних партій ставляться як до важливих учасників політичних процесів, базових інститутів сучасного суспільства, без яких неможливе функціонування представницької демократії, провідних політичних акторів суспільства. Отже, на визначення місця політичних партій у науці та в житті суспільства впливають такі фактори, як загальні закономірності розвитку політичної науки у конкретній державі та стан і характер розвитку самих партій.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: