перейти на сайт>>

Адміністративне правопорушення і злочин: питання співвідношення

ID роботи: 767
Тип роботи:
Об'єм: 25 стор.
Вартiсть: 50 грн.


Змiст:

Вступ
1. Адміністративне правопорушення і злочин: співвідношення понять
1.1. Класифікація та ознаки правопорушень
1.2. Поняття злочину
2. Аналіз елементів складу злочину і адміністративного правопорушення
2.1. Склад адміністративного правопорушення та його елементи
2.2. Елементи складу злочину
3. Відмежування адміністративного правопорушення від злочину
Висновок
Список літератури



Висновок:

Найбільш поширеною класифікацією правопорушень є їх поділ за ступенем суспільної небезпеки, коли правопорушення поділяються на злочини і проступки.

Головними критеріями їх поділу являється, по-перше, характер і ступінь суспільної шкідливості, яка, в свою чергу, визначається цінністю об’єкта протиправного посягання, змістом протиправного діяння, обстановкою, часом, способами (насильницькими чи ненасильницькими), розміром і характером завданої шкоди, формою і ступенем вини правопорушника, інтенсивністю протиправних дій, їх мотивацією, особистими характеристиками правопорушника і ін.; по-друге, суб’єктивний фактор, який в значній мірі здійснює вплив на визнання того чи іншого діяння в якості протиправного.

Критеріями розмежовування злочинів і адміністративних правопорушень є:

1) розмір заподіяної шкоди;

2) вартість предмета правопорушення;

3) наслідки правопорушення;

4) повторність вчинених дій;

5) ступінь суспільної небезпечності вчинених дій.

Із співвідношення відповідних статей кримінального законодавства і законодавства про адміністративні правопорушення видно, що і злочини і адміністративні правопорушення посягають на однакові за своїм характером об’єкти, саме це складає суспільну небезпеку. Завдання адміністративного і кримінального законодавств складається в охороні від посягань одних і тих же об’єктів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: