перейти на сайт>>

Аналіз використання нематеріальних активів на ТОВ «Яворівський комбікормовий завод»

ID роботи: 9168
Тип роботи:
Об'єм: 45 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретичні аспекти аналізу нематеріальних активів на сучасному підприємстві

1.1. Поняття та економічна сутність нематеріальних активів

1.2.Мета, завдання та основні етапи аналізу нематеріальних активів підприємства

1.3. Характеристика системи показників, які використовуються у процесі  ефективності використання НМА

Розділ 2 Оцінка ефективності використання  нематеріальних активів на ТОВ «Яворівський комбікормовий завод»

2.1. Загальна характеристика діяльності ТОВ «Яворівський комбікормовий завод»

2.2 Аналіз складу та структури нематеріальних активів ТОВ «Яворівський комбікормовий завод»

2.3 Аналіз ефективності використання нематеріальних активів ТОВ «Яворівський комбікормовий завод»

Розділ 3. Пропозиції щодо удосконалення   оцінки використання  НМА на ТОВ «Яворівський комбікормовий завод»

3.1. Удосконалення оцінки вартості нематеріальних активів і інтелектуальної власності

3.2. Основні напрямки підвищення ефективності  використання нематеріальних активів

Висновки

Список літератури

Додатки



Висновок:

Отже, аналіз наявності та використання нематеріальних активів є важливою складовою аналізу фінансового стану підприємства, що сприяє підвищенню ефективності системи управління конкурентоспроможності продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках і є перспективним напрямом подальших досліджень.

Ґрунтуючись на узагальненні результатів досліджень можна сформулювати основні особливості нематеріальних активів: відсутність матеріальної форми і при цьому наявність такої цінної властивості, як здатність приносити дохід їхньому власнику з огляду на довгострокові права і переваги, надані йому на період, доки цей дохід можливий; відсутність наміру продажу нематеріальних активів за стабільної діяльності підприємства; термін використання більше одного року (або одного операційного циклу, якщо він перевищує один рік); не підлягають фізичному зносу; підвищений ступінь ризику за спробу одержати дохід від застосування подібних активів, а відтак, відсутність у користувача прагнення перепродати нематеріальні активи за нормальних умов діяльності підприємства; об’єкт може бути ідентифікований (крім гудвілу); може мати повторний продаж на ринку; вартість нематеріальних активів може бути достовірно визначена.

Проведений аналіз використання нематеріальних активів на ТОВ «Яворівський комбікормовий завод» показав, що підприємство збільшує вартісний науково-технічний потенціал, збільшуючи вартість нематеріальних  активів.  У  курсовій роботі були розглянуті   показники  фінансово-господарської діяльності підприємства,  які мають вплив на ефективність використання нематеріальних активів. Зростання чистого прибутку   у 2015 році збільшує дохідність нематеріальних  активів  до т245,8 проти  82  у 2014 році. Проаналізована структура нематеріальних активів  є важливою   складовою аналізу фінансового стану підприємства, бо дає повну картину використання даного активу на підприємстві. В ході проведеного аналізу було  запропоновано деякі заходи  щодо покращення  використання нематеріальних  активів по  підприємству:

- придбання корпоративної ліцензії;

- подальша комп’ютеризація  підприємства;

- введення новітніх технологій.

Таким чином, грамотна класифікація та оцінка ефективності власних НМА підприємства, відповідно до ключової компетенції підприємства, допоможе у створенні нової вартості, сприятиме покращенню процесу виробництва, отриманню прибутку підприємством.

На закінчення необхідно відзначити, що ринкові перетворення в економіці неминуче вимагатимуть залучення нових технологій, інших об’єктів інтелектуальної власності, що в свою чергу підвищить необхідність більш ефективного управління нематеріальними активами.

Результати дослідження дають підстави стверджувати про збільшення в динаміці прибутку від використання нематеріальних активів, що безпосередньо впливають на результати діяльності підприємства, що свідчить про їх ефективне використання. Аналізуючи рівень використання нематеріальних активів можна дати вартісну характеристику науково-технічного потенціалу підприємства і оцінити його здатність вести конкурентну боротьбу на ринку продукції; активізувати процес залучення інвестицій, збільшити загальну вартість активів підприємства, тим самим сприяти зростанню іміджу підприємства і ступеня довіри до продукції, що в свою чергу сприятиме отриманню додаткового прибутку за рахунок гудвілу. Правильне проведення економічного аналізу використання нематеріальних активів дозволить отримати позитивні показники їх використання та здійснити оптимізацію витрат для розширення обсягів виробництва продукції.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: