перейти на сайт>>

Внутрішньогосподарський контроль для прийняття управлінських рішень

ID роботи: 5810
Тип роботи:
Об'єм: 56 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. ВНУТРІШНІЙ КОНТРОЛЬ ЯК ОСНОВА ЕФЕКТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ

1.1.Внутрішній контроль на підприємстві та його види

1.2. Підходи до організації системи внутрішнього контролю

1.3. Характеристика процесу організації системи внутрішнього контролю

Висновки за розділом 1

Розділ 2. Дослідження особливостей процесу внутрішнього контролю  на ТОВ «Файвер»

2.1. Загальна характеристика підприємства, аналіз його техніко-економічних показників

2.2 Оцінка організації системи внутрішнього контролю на ТОВ «Файвер»

2.3 Організація контролю за виконання бюджетів в ТОВ «Файвер»

Висновки за розділом 2

Розділ 3.  Пропозиції щодо удосконалення системи внутрішнього контролю в ТОВ «Файвер»

Висновки за розділом 3

Висновок

Література

Додатки



Висновок:

Дослідження теоретичних підходів до процесу організації системи внутрішнього контролю на підприємстві довело, що за умови правильної організації системи внутрішнього контролю на підприємстві досягається можливість не тільки аналізувати фактичні результати діяль­ності, а й забезпечити умови для прийняття рішень, які стосуються ефективності майбутньої діяльності. До того ж існує ряд причин за яких впровадження системи внутрішнього контролю  на вітчизняних підприємствах є необхідним. В першу чергу, це недостатньо розвинутий менеджмент підприємства, неба­жання докладати зусиль для того, щоб отримати результат, занижені стандар­ти якості, неефективне стратегічне планування та нестабільна економічна ситуація.

Розглянута в курсовій роботі організація внутрішнього контролю на ТОВ «Файвер» знаходиться на стадії становлення.

Зараз в ТОВ «Файвер» існує система бюджетування. Як і в багатьох торгових підприємствах складаються бюджет продажів, бюджет закупівель і запасів, бюджет адміністративно-управлінських витрат, бюджет розрахунків з постачальниками і покупцями. Вказані бюджети дозволяють ефективно планувати різні показники діяльності даного підприємства. В той же час план-факт аналіз показує, що заплановані значення далеко не завжди співпадають з фактичними, а значить система бюджетування вимагає деяких перетворення.

Проведений аналіз показали ряд недоліків в системі бюджетування. По-перше, система ця формальна: немає ніяких документів, регулюючих систему бюджетування, не виділені центри фінансової відповідальності, складені бюджети не коректуються в міру необхідності, бюджети не завжди доводяться до виконуючих осіб, крім того система бюджетування не автоматизована, що утрудняє її ведення.

Для усунення виявлених недоліків і вдосконалення системи бюджетування пропонується:

- розробити положення про бюджетування, що закріплює описує загальні принципи створення і функціонування бюджетної системи, виникаючі інформаційні потоки, визначає набір планових форм, порядок оформлення і обробки планових і звітних документів підрозділів при формуванні бюджету ТОВ «Файвер». Зокрема в нім закріплюються центри фінансової відповідальності, бюджетний регламент, цільові параметри.

- враховуючи трудомісткість розробки бюджетів, доцільно автоматизувати систему бюджетування ТОВ «Файвер». Це дозволить уникнути багатьох труднощів і більшості помилок, що допускаються. Для автоматизації системи бюджетування необхідно використовувати різні програмні продукти, пристосувавши їх для специфіки організації ТОВ «Файвер».

Аналіз план-фактних відхилень дозволяє визначити що вимагають першочергової уваги проблемні області господарської діяльності, виявити не передбачені в процесі розробки бюджетів можливості, а також оцінити діяльність кожного центру відповідальності організації (підрозділи), відповідального за виконання певного бюджету і його керівників.

В процесі бюджетування визначається прогнозний фінансовий стан організації. Якщо фінансові показники, обчислені на основі системи бюджетів (такі як ліквідність, прибуток, рентабельність і ін.), незадовільні, то проводиться аналіз впливу на фінансовий стан основних параметрів бюджетів і закладених в них нормативів при їх зміні.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: