перейти на сайт>>

Функціональний підхід до управління операційною діяльністю підприємства

ID роботи: 5808
Тип роботи:
Об'єм: 45 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Теоретичні основи управління операційною діяльністю  підприємства на основі функціонального підходу

1.1.Місце і роль операційної діяльності в системі підприємництва

1.2. Зміст управління доходами та витратами операційної діяльності сучасного підприємства

1.3. Методика визначення точки беззбитковості та її значення у процесі управління операційної діяльністю

Висновки до першого розділу

Розділ 2. Оцінка ефективності управління операційною діяльністю на ТОВ «Лугбудсервіс»

2.1. Організаційно-економічна характеристика ТОВ «Лугбудсервіс»

2.2. Аналіз структури і динаміки доходів і витрат ТОВ «Лугбудсервіс»

2.3. Оцінка ефективності операційної діяльності ТОВ «Лугбудсервіс»

Висновок до другого розділу

Розділ 3. Удосконалення управління операційною

діяльністю  ТОВ  «Лугбудсервіс»

3.1. Удосконалення управління операційними доходами підприємства

3.2. Пропозиції щодо скорочення операційних витрат підприємства

Висновки до третього розділу

Висновок

Список літератури

Додатки



Висновок:

Систематизація господарської діяльності вітчизняних під­приємств визначена на нормативно-законодавчому рівні. Зокрема згідно з         національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку у господарській діяльності підприємства виділяють операційну, фінан­сову і інвестиційну.

Операційна діяльність – це основна діяльність, яка приносить підприємству дохід, а також інші види діяльності, що не є інвестиційною та фінансовою. Це: чисте збільшення (зменшення) резервів за активами; нараховані доходи; нараховані витрати; торговельний результат; надходження з іншого руху коштів, що не є грошовим; амортизація дисконту і премії

На сучасному етапі підприємства визначають в якості стратегічного орієнтиру операційної діяльності максимізацію прибутку. Основна мета вищого керівництва – створити таку інформаційну систему, яка забезпечить координацію дій до досягнення цієї мети. В цьому зв'язку недостатньо просто зафіксувати цільовий вектор прибутку у відповідних бюджетах. Для вирішення цього завдання необхідно розробити механізм реагування на відхилення фактичних показників від планових.

Проведений аналіз фінансово-господарської діяльності ТОВ «Лугбудсервіс» показав, що фінансовий стан підприємства є задовільним. В той же час, він дав змогу окреслити лише загальну картину на підприємстві, тому для більш детального вивчення ефективності формування витрат на підприємстві було використано додаткові методи аналізу: кореляційно – регресивний аналіз, дослідження інтенсифікації та екстенсифікації виробництва.

Проведені розрахунки засвідчили, що спостерігається зниження ефективності вкладання коштів у діяльність та раціональність їх використання, зокрема ці зміни зумовлені зростанням рівня витрат.

Можемо  зробити висновок про те, що протягом 2010-2012 років на підприємстві відбувалось нарощення виробничих потужностей. Така політика, в свою чергу, заклала основу для розширення виробництва і як результат, зростання прибутку, що і спостерігається у 2012 році, коли прибуток підприємства склав 4894 тис. грн., натомість у 2011 році прибуток дорівнював 788 тис. грн., відповідно темп росту прибутку підприємства становив 620,1 %. Тому, зміни у структурі активу балансу за аналізований період, можна охарактеризувати як позитивні для діяльності підприємства, оскільки є можливість для нарощення обсягів виробництва і розширення сфери діяльності.

Пошук можливих резервів зниження витрат виробництва доводить, що резерви – це не тільки зниження збитків при використанні ресурсів, але і невикористані можливості зниження витрат. Тому, скорочення розриву між досягнутим рівнем використання ресурсів і можливим рівнем, виходячи із оптимізації їх суми, сприятиме покращенню виробничого потенціалу ТОВ «Лугбудсервіс».

Таким чином, в роботі було приділено увагу механізму мінімізації витрат підприємства в загальній сумі чистого доходу, оскільки для ефективного використання виробничих ресурсів необхідні поважні структурні зміни якісного характеру в сфері їх управління, як складової частини управління витратами в цілому.

При плануванні виручки від реалізації (чистого доходу), витрат та фінансового результату від операційної діяльності на 2012 рік, виходячи із намічених тенденцій за попередні періоди, очікується виручка від реалізації в обсязі 53782,3 тис. грн., загальна сума витрат – 45445,2 тис. грн., фінансовий результат від операційної діяльності становитиме 8337,1 тис. грн. 


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: