перейти на сайт>>

Географія рослинництва світу: структура, динаміка розвитку та географічні особливості

ID роботи: 2223
Тип роботи:
Об'єм: 36 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ 1. Сільське світове господарство як об’єкт вивчення соціально-економінчої географії
Розділ 2. Значення, рівень та особливості розвитку рослинництва світу
2.1. Галузева структура і виробничі особливості рослинництва
2.2. Географічні чинники розвитку рослинництва
2.3. Тенденції та динаміка розвитку рослинництва
Розділ 3. Географічні особливості розвитку рослинництва у світі
3.1. Структура та регіональні особливості рослинництва
3.2. Географія розвитку зернового господарства
3.3. Географія технічних культур
Розділ 4. Проблеми та перспективи подальшого розвитку галузі рослинництва у світі
Висновок
Використана література



Висновок:

Рослинництво – одна з основних галузей сільського господарства, що пов’язана з обробкою землі і вирощуванням сільськогосподарських рослин. Воно забезпечує населення продуктами харчування, тваринництво – кормами, легку, харчову і переробну промисловість – сировиною. Питома вага продукції рослинництва у валовій продукції сільського господарства України становить близько 45%. Рослинництво є комплексною галуззю, яка поділяється на рільництво, овочівництво, луківництво, плодівництво, тощо. Всередині кожної з цих галузей виділяють групи однорідних культур і окремі культури.

Рослинництво розвинене практично у всіх природних зонах світу, крім тундри, арктичних пустель і високогір'я. Сучасний рівень розвитку техніки, виведення нових сортів дозволяють розширити межі розташування окремих сільськогосподарських культур.

Географія галузей рослинництва залежить від:

наявності земель, придатних для ріллі, і їх плодородючості;

кліматичних умов;

біологічних особливостей сільськогосподарських культур.

У зв'язку з великою різноманітністю сільськогосподарських культур склад рослинництва досить складний.

Зернові культури займають в світі 1 / 2 всієї оброблюваної площі. Світове виробництво зернових досягло 1,9 млрд. т з га і продовжує зростати.

Основні культури зернового господарства - пшениця, рис, кукурудза (дають 4 / 5 всього валового збору зерна).

Пшеницю вирощують у 70 країнах, але переважна частина валового збору припадає на Китай, США, Індію, Росію, Францію. Спеціалізовані райони пшеничного господарства сформувалися в США, Канаді, Австралії, а також у Росії, Казахстані, на Україну. Рис - 9 / 10 світового збору припадає на країни Азії - Китай, Індію, Індонезію, Японію, В'єтнам.

Кукурудзу вирощують не тільки на зерно, а й на зелену масу, що розширило зону її поширення. Основними виробниками були і залишаються США, Китай, Бразилія. Найбільший експорт зерна здійснюють США, Канада, Австралія, Франція, Аргентина.

Серед олійних найбільше значення мають соя (США, Бразилія, Китай), соняшник (Україна, Росія, Балканські країни), арахіс (Індія, країни Західної Африки), олива (країни Середземномор'я). Головні цукроносних культури - цукровий очерет (Бразилія, Куба, Індія, Китай) і цукровий буряк (Україна, Росія, Франція, ФРН, США). Тонізуючі - чай (Індія, Китай, Шрі-Ланка), кава (Бразилія, Колумбія, країни Західної Африки), какао (Гана, Бразилія).

Непродовольчі культури: бавовник - обсяг виробництва складає 18 819 млн т, який забезпечують Китай, США, Індія, Пакистан, Узбекистан, деякі країни Латинської Америки і Африки; виробництво натурального каучуку на 85% зосереджено в країнах Південно-Східної Азії (Малайзія, Індонезія, Таїланд).


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: