перейти на сайт>>

Жанр комедії у творчості Григорія Александрова

ID роботи: 5684
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. Самобутність  олександрівського кіно в загальному руслі радянського кінематографа 30-х - 40-х років

1.1.Проблеми розвитку комедійного жанру в радянському кінематографі у першій половині  ХХ ст.

1.2. Жанр музичної кінокомедії в радянському кінематографі 30-40-х років ХХ століття. Творчість Григорія Олександрова

Розділ ІІ. Розвиток жанру музичної комедії у творчості Григорія Александрова

2.1. Фільм   «Веселі хлопці» та його  вплив на формування жанру музичної комедії у радянському кінематографі

2.2. Ідеологічний акцент та переваги радянського способу життя перед західним у музичному фільмі «Цирк»

2.3. «Волга-Волга» - класична музична комедія

Висновок

Література



Висновок:

Музичний фільм є кінотвором, в якому музика виконує важливі смислові й композиційні фу­нкції, визначає жанрову і стилістичну характерність картини. Музика у комедійному фільмі посідає досить важливе місце, оскільки може рухати дію, прискорювати або уповільнювати її хід, визначати темпоритм подій, передавати емоційний стан героїв та сам настрій фільму. Нерідко музичний ритм у порівнянні з іншими ритмами кінотвору (екранний рух, слово, монтаж) є ведучим, бо він більш знач­ний і виразніший, це вже не просто кінокомедія з музикою, а музична кінокомедія.

Довгі роки керівництво радянської країни відносилося до жанру комедії недовірливо-підозріло, як до «проблеми. Григорій Александров, один і найуспішніших комедіографів своєї епохи, є одночасно ярки представником цих непростих відносин влади і мистецтва. Про це свідчать історії створення його фільмів. Александров багато сприяв оновленню жанрового канону вітчизняної комедії. Про це свідчить, зокрема, запропонований ним принци створення нової радянської комедії, яка повинна була з'єднувати в собі елементи пародійно-ексцентричні і героїчні.

Пріоритетне значення музичної драматургії в александрівських фільмах, принципи використання музики в них дозволяють вважати витоком нового жанр музичної комедії.

Безумовний пріоритет музичної драматургії в фільмах Г. Александрова дозволяє зробити висновок про театральні корені його кіно. Розгляд основних творчих методів найближчих соратників режисера – ЛЛ.Орлової і І.О.Дунаевского підтверджує це положення. Проведене дослідження дозволяє зробити висновок про правомірність виділення александрівського кіно як особливого жанрового феномена в радянському кінематографі.

Конкретні практичні розробки, знайдені в свій час Александровим і соратниками для створення веселих музичних фільмів (безумовний пріоритет музичної драматургії, чіткий малюнок образів, психологічно достовірне існування співаючого актора і в співі, і в драматичній дії та ін..) можуть послужити майбутньому вітчизняного кіно.

Григорію Александрову вдалося створити самобутній жанр радянського кіно, маркується його ім'ям. «Музична комедія Александрова» – це назва нового жанрового утворення, яка не є ні мюзиклом, ні комедією з ілюстративної музикою.

Александров здійснював запропонований ним принцип створення нової радянської комедії, обов'язковою умовою якої було поєднання пародійно-ексцентричних і героїчних елементів. Однак таких важливих для себе речей, як найбільш виразне звучання головної теми про перетворення особистості в новій радянській країні, про всесвітнє значення нашої перемоги з об'єктивних причин йому домогтися так і не довелося.

На різних етапах розвитку музичного фільму відбувались певні перетворення, не тільки ідео­логічні, які стосувались саме радянського кінематографу, але й структурні. Зміни в структурі фільму позначились виникненням різного типу синтезу драматургії, музики (вокальної, інструментальної), хореографії, зорового рішення. Саме таким був радянський музичний фільм періоду 30-40-х років ХХ століття завдяки пошукам легендарних піонерів радянського кінематографу.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: